Si de la programació d'una cadena de televisió en diem graella, TV3 pot dir que hi ha posat tota la carn. Els platós de la casa funcionant alhora com no es veia des de fa anys. Vicent Sanchis i el seu equip han ideat una programació com un riu on naveguin els espectadors per pescar de tot. Per començar el dia, Els matins abandonen la idea original de Josep Cuní d'ara fa 13 anys. Ja no són un contenidor de sis hores sinó un informatiu clàssic amb entrevista, connexions i tertúlia. La segona partenaire de Cuní, Lídia Heredia, ja fa temps que el condueix amb mà ferma, sense que li calgui l'agressivitat aparent d'Ana Pastor però amb millors resultats. Núria Roca li agafarà el relleu a tres quarts d'onze A tota pantalla com una illa d'entreteniment entre tanta actualitat. Serà com les pàgines salmó de TV3.

vicent sanchis  @TV3

Núria Solé condueix el nou TN comarques ja sense desconnexions pel territori. Sanchis ho ha justificat amb contundència : "tot interessa tothom".  Cofoi per haver recuperat el lideratge el mes d'agost, no ha defugit cap polèmica. La principal ha estat les males crítiques i pitjors audiències dels dos primers programes de Tarda oberta. El director de TV3 ha reconegut que "no ha funcionat com esperàvem, em costa reconèixe-ho", però que tenen la sort de ser d'emissió diària amb prou marge per modificar el que no va. El nacional ha pogut saber que han muntat un comitè de crisi per introduir canvis, entre els qual podria haver algun cap tallat i alguns de nous. Caldrà esperar.

rut tv3 tarda oberta vador  @TV3

Ruth Jiménez i Vador Lladó tenen esperances que els doni embranzida el nou serial de TV3 que substituirà La riera i que no vol repetir cap dels actors principals de l'anterior culebrot. Com si fos ahir farà com Tarda oberta: començar amb un drama. La mort d'un personatge com a desllorigador. En l'avançament del que podrem veure la nit de la Diada hi ha banyes, bofetades, retrets, funerals i cares familliars. Tot el que cal per ser un superèxit.

Com si fos ahir  TV3

L'aposta descomual pel day time és evident. La part més feble de la cadena eren els programes diaris i calia netejar-li la cara per resseduir l'audiència. Està passant de Toni Soler serà l'aposta més agosarada, gamberra i adulta de la graella. L'altre programa polític serà Preguntes freqüents . Ricard Ustrell farà el mai vist: dissabte el matinal de Catalunya ràdio,  a la nit dues hores de tele en directe i l'endemà un altre matinal a l'emissora pública. A la tele hi farà una barreja de formats, tot i que el decorat recorda La Sexta noche amb qui competiran. Dues fileres de tres cadires cara a cara amb col.laboradors com Quico Sallés, la jugadora de pòker Leo Margets,  Maiol Roger o l'humorista Juan Carlos Ortega. El Terrat aposta per l'actualitat del que es parli al país, del procés o "del preu de la mongeta verda" segons Ustrell.

ricard ustrell TV3

Altres novetats són Al cotxe amb Eloi Vila conduint una entrevista en sentit literal ja que la farà dins un vehicle en moviment. This is art de Ramon Gener i Quan arribin els marcians de l'equip del Tria 33 faran que la cultura surti del 33 per anar a la primera cadena de la CCMA. Quan s'apaguen els llums on Lluís Canut entrevistarà persones que ja no surten a les planes esportives, des d'exesportistes a exdirectius. S'espera veure-hi Josep Lluís Núñez  amb Canut com en la cèlebre entrevista entre llàgrimes d'abans de Wembley'92. De llit en llit seran tres programes per ensenyar-nos a dormir a càrrec d'Eduard Estivill. Dos programes de la ràdio que salten a la tele seran L'ofici de viure de Gaspar Hernàndez i El divan de Sílvia Cóppulo. Estàs igual! amb l'actriu Cristina Brondo juntarà grups de persones que feia anys que no es veien.  I tornen Merlí amb 14 capítols per posar punt final, Economia en colors amb noves classes  del doctor Sala i Martín,  i els clàssics  APM, Polònia i Zona Zàpping.

L'eslogan de la temporada és "Somriu".  Una cadena que es reinventa per tornar a ser "la teva".