Rebel·lió a la Fundació Tous contra la matriarca del clan. Dimecres 20 de desembre estava convocada la reunió de la Fundació amb un polèmic punt a l'ordre del dia: expulsar Helena Rakosnik i Pilar Rahola del patronat per independentistes. La decisió ha fet córrer rius de tinta i de bits. En l'última aparició de Pilar Rahola a TV3 encara duia la seva bossa Tous. "Coi, no en tinc una altra, punyeta. Amaga-la. Però encara no m'han fet fora. Encara en soc patrona". Segons ha pogut saber En Blau en exclusiva, la reunió de la Fundació Tous que havia de fer efectiva la decisió de la presidenta Rosa Oriol de fer fora Rahola i Rakosnik no se celebrarà. La raó és que no hi ha quòrum favorable per foragitar ningú per les seves idees polítiques pacífiques. La versió oficial de la Fundació és que la cancel·lació de la reunió es deu a un problema "d'incompatibilitat d'agendes". En un comunicat els Tous han dit que esperen les cartes de renúncia de Rahola i Rakosnik.

rakosnik rahola  ACN

ACN

L'alma mater de l'ONG que es dedica a ajudar persones i famílies desafavorides és Sor Lucía Caram. Fonts de la Fundació han reconegut a En Blau que s'ha canviat la data per una qüestió d'agenda dels patrons. Però la suspensió és sine die: no hi ha data fixada per a una nova reunió. El problema que es presenta a la família Tous és que la majoria dels patrons de la Fundació no estan d'acord amb la mesura dràstica i algun ha acabat opinant que qui hauria de marxar és la mateixa Rosa Tous, filla de la matriarca Rosa Oriol. 

fundacio tous

web Fundació Rosa Oriol

Qui havia decidit fer la purga independentista la jornada de reflexió electoral s'ha hagut d'empassar el gripau. Rosa Oriol va escriure això a la carta on anunciava la purga: "Como presidenta de la fundación, debo proteger su reputación y evitar que se resienta por motivos ideológicos y políticos". El que no contribueix a la seva reputació és l'anècdota que va revelar Pilar Eyre al FAQ's de TV3. A Sevilla es feia una fira del cavall on tothom vestia de flamenca o amb barrets de cordovès. Emmig de tanta espanyolitat, un membre de la família Tous volia que es publiqués que ell era allà fent pàtria espanyola i es va adreçar a un periodista dient-li: "que se note". En Blau ha pogut saber que el periodista que es va negar a fer-li el joc als Tous és Jaime Peñafiel. Manresa i Sevilla. Rahola i la casa d'Alba. No es pot ser a missa i repicant.

rosa oriol puigdemont  ACN

ACN

Tot aquest embolic de la família de joiers manresans arriba la setmana que més ossets es vendran de l'any, els dies previs al Nadal. La gestió de tot l'enrenou no s'ha pogut fer pitjor. Rakosnik, Rahola i Caram seguiran ajudant els més necessitats i alhora seguir sent independentistes. I els Tous guanyen temps per no cedir a una campanya de quatre hiperventilats d'extrema dreta que apostaven per boicotejar la marca de joieria. Els ultres compren arracades amb l'ós Tous?