Res com una festa per ventilar-se. La família Tous ha parlat en el transcurs de l'acte de lliurament dels premis "Vogue joyas" a Madrid. Els joiers manresans s'han passat la setmana a l'ull de l'huracà per la polèmica expulsió de dues dones independentistes del patronat de la seva Fundació: Pilar Rahola i Helena Rakosnik. EnBlau ha volgut conèixer el punt de vista de l'alma mater de la Fundació, Sor Lucía Caram, però ha declinat parlar amb ningú. És conscient que una ONG polèmica és verí per als donatius. Però els Tous estan més acostumats als flaixos i els photo-calls i han trencat el seu silenci.

tous  EFE

EFE

La filla Rosa Tous justifica l'enrenou: "Passa en alguna ocasió. És normal que hi hagi relleus al patronat de les fundacions". I la matriarca Rosa Oriol, presidenta d'honor de la Fundació, anava més enllà:  "Els empresaris ho han entès millor i els que tenen vincles polítics, menys bé". En el segon grup estaria Pilar Rahola que no s'ha callat"S'han portat molt malament. Eren molt amics, i també de l'Helena (Rakosnik) però sembla que l'amistat s'acaba aviat". A la catifa vermella, els Tous van reblar el clau: "que aquesta situació acabi aviat i les coses es tranquil·litzin".

tous 2 EFE

EFE

L'empresa Tous va ingressar en l'últim exercici 333 milions d'€. Dues terceres parts provenen del negoci a Espanya i no volen perdre  més de 200 milions en ossets per tenir a l'ONG de l'empresa dues cares tan significades a favor de l'independentisme. La matriarca Rosa Oriol es va reservar la facultat de cessar qualsevol membre del patronat per decisió unilateral seva. Els de la llista ja tremolen.

fundacio tous

web Fundació

El 20 de desembre tindrem la solució en la reunió del patronat de la Fundació on s'hauria de fer efectiva la purga. Dia de reflexió a Catalunya per les eleccions. Potser els Tous també reflexionen. El Tió ja haurà encarregat tots els ossets que cagarà.