Pilar Rahola ja no pot més. La campanya transcorre amb una aparent normalitat només trencada per dos missatges de veu. Dos presos polítics, Sànchez i Junqueras, encoratjant a votar independentisme. El Preguntes freqüents de TV3 tenia el repte de fer un programa pre-electoral sense polítics i van veure que el joc de Pilars els donaria joc. Les amigues van tenir una conversa amable però Rahola en un moment va fer un saltironet i va dir, no tant a Eyre sinó al món: "Tots som molt amics però jo tinc els meus a la presó". A un programa d'acabar, Ricard Ustrell va rebre el seu regal de Nadal: aquest momentàs televisiu. Pilar Rahola plorant en directe:

El cara a cara va tenir moments reveladors. Pilar Eyre parlant de monarquia es mou com un peix a l'aigua. Ustrell va insistir a saber la identitat de la filla secreta del rei, i com ens va passar a En Blau quan la vam entrevistar, no va tenir èxit. En canvi va insinuar que la reina Letícia va tenir una vida sexual "atrafegada" en càmpings de la Costa Brava quan feia autostop de jove. Venia sovint a Catalunya a visitar la seva germana i va aprendre català. Una altra perla d'Eyre a l'espera que publiqui el seu llibre sobre la monarquia al febrer. La periodista catalana deu estar radiant. L'atzar van voler que el dia que Eyre ens va revelar que votarà PACMA, l'espot electoral que es va emetre en la pausa publicitària just abans que parlessin Eyre i Rahola va ser aquest:

L'altra revelació sobre la monarquia el va oferir Rahola. No ens referim a la magrejada, mai millor dit, anècdota sobre el rei Joan Carles tocant un pin, i un pit, a Pilar Rahola quan era diputada d'ERC al Congrés. L'anècdota és encara més reveladora. La mateixa setmana que el rei va ensopegar a Botswana on va anar a caçar elefants, la reina Sofia tenia un acte a Barcelona en defensa dels animals. Sofia va coincidir-hi amb Rahola i li va dir: "Las personas que les hacen daño a los animales no son buenas personas". Això explica per què els reis emèrits no s'agraden i només se'ls veu junts als enterraments familiars.

eyre tv3

TV3

Ustrell fa les maletes. El seu penúltim programa va tornar a liderar el dissabte amb un esplèndid 19%. Ustrell treu pit. Potser massa. Ha dit que "Mai a la història de TV3 s’han fet tants programes seguits amb una mitjana del 20% de share". TV3 ja feia programes que lideraven cada setmana per sobre d'aquestes dades: Bachs, Puyal... noms històrics de programes mítics com Tres i l'astròleg o Vostè jutja. Quan es parla de rècords històrics cal memòria o prudència.