Els darrers mesos el procés ha estat protagonista no només del mitjans de comunicació, sinó de les converses entre amics, familiars o coneguts. Unes converses que, per exaltació d’alguns o intolerància d’altres, poden derivar en discussió i, posteriorment, en una ruptura del vincle que unia les dues parts.

La família Tous va decidir expulsar Pilar Rahola i la dona del president Mas, Helena Rakosnik, de la seva fundació benèfica perquè no és relacioni l’independentisme amb l'empresa de joieria. Aquest cop, però, no va haver-hi diàleg.

Qui no vol trencar la relació amb Rahola tot i tenir ideologies ben diferents és Pilar Eyre. La periodista especialitzada en la Casa Reial ha volgut publicar una fotografia a casa de la seva amiga a Cadaqués, deixant clar que, tot i no ser independentista, hi ha coses més importants a la vida.

Una iniciativa que l'escriptora i periodista ha agraït de bon grat. Malgrat això, hi ha alguns usuaris que han criticat Eyre per compartir aquesta imatge i Rahola l’ha advertit d’un possible boicot.

Més enllà de les diferències polítiques, totes dues han volgut destacar que comparteixen un amor incondicional pels animals.

De Pilar a Pilar. Una amistat que contrasta amb la decisió de Tous, tot i el caràcter “internacional, espanyol i català” de l’empresa. L’expulsió de Rahola va ser motiu d’alegria per Josep Anglada el mateix dia que vèiem la reina Letícia lluint unes arracades de la marca.