Els darrers mesos el procés ha estat protagonista no només del mitjans de comunicació, sinó de les converses entre amics, familiars o coneguts. Unes converses que, per exaltació d’alguns o intolerància d’altres, poden derivar en discussió i, posteriorment, en una ruptura del vincle que unia les dues parts.

La família Tous va decidir expulsar Pilar Rahola i la dona del president Mas, Helena Rakosnik, de la seva fundació benèfica perquè no és relacioni l’independentisme amb l'empresa de joieria. Aquest cop, però, no va haver-hi diàleg.

Qui no vol trencar la relació amb Rahola tot i tenir ideologies ben diferents és Pilar Eyre. La periodista especialitzada en la Casa Reial ha volgut publicar una fotografia a casa de la seva amiga a Cadaqués, deixant clar que, tot i no ser independentista, hi ha coses més importants a la vida.

Una iniciativa que l'escriptora i periodista ha agraït de bon grat. Malgrat això, hi ha alguns usuaris que han criticat Eyre per compartir aquesta imatge i Rahola l’ha advertit d’un possible boicot.

Més enllà de les diferències polítiques, totes dues han volgut destacar que comparteixen un amor incondicional pels animals.

De Pilar a Pilar. Una amistat que contrasta amb la decisió de Tous, tot i el caràcter “internacional, espanyol i català” de l’empresa. L’expulsió de Rahola va ser motiu d’alegria per Josep Anglada el mateix dia que vèiem la reina Letícia lluint unes arracades de la marca.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat