La nit del 20 de maig Catalunya tenia coses a celebrar. Els culers, la primera Champions (o Copa d'Europa) de la seva història, amb aquell gol de Koeman (pobret ara) en la pròrroga: un obús que feia esclatar d'alegria tot un país en un any màgic: el 1992. Els espectadors de TV3, per la seva banda, el naixement d'un programa que els ha fet riure durant 15 anys: 'Polònia'. La sàtira política i actualitat de Minoria Absoluta va començar les seves emissions el 2006, convertint-se en una referència de l'entreteniment a Sant Joan Despí. L'aniversari va tenir la seva festa, i era de grossa: doble programa, un de "normal" i una gala especial amb l'aparició de Toni Soler, i una edició d'Al Cotxe!' amb 4 dels actors que han interpretat als diferents Presidents de la Generalitat. Un dia especial per a la família del programa i, especialment, per al mateix Soler. També perquè havia de presentar l'edició diària de l'Està Passant, però va haver-hi sorpresa. En comptes d'un capítol normal, oferien l'enllaunat dels millors moments que s'emet els divendres. I els seus presentadors eren de cartró. Només hi havia el personatge de la Rosa Maria Montelles. Alguna cosa havia passat. I aquesta és la resposta.

Toni Soler gala 15 años Polònia TV3

Toni Soler a l'especial 15 anys de 'Polònia' / TV3

Toni Soler i Jair Domínguez de cartón en Està Passant TV3

Toni Soler i Jair Domínguez de cartró a l'Està Passant' amb Rosa Maria Montelles / TV3

L'espai va quedar tocat després de detectar un positiu per coronavirus a l'equip, obligant-los a guardar quarantena i a fer-se els testos pertinents per saber si estaven contagiats. Evidentment, la situació afectava a Toni Soler i a Jair Domínguez. També, pel que sembla, a Òscar Andreu, que va presentar 'La Competència' a RAC1 des de casa seva. Soler ho explicava al 'Tot es mou' durant una connexió dedicada a l'aniversari de 'Polònia', però en la que anunciava aquest entrebanc. Se'l veia "resignat" i sa: "m'he fet la PCR i no tinc cap símptoma, confio en que no tingui res. Però el confinament no me'l treu ningú". En quant als programes previstos per a la setmana vinent, "és un problema, però som un equip competitiu, ens en sortirem". Més tard, el compte de Twitter de l'espai penjava un vídeo amb la mateixa Montelles, explicant la situació amb gràcia. L'humor, que no falti mai.

TONI SOLER EXPLICA QUE HAN QUEDAT CONFINATS AL 'TOT ES MOU':

Toni Soler confinado Tot es mou TV3

Toni Soler confinat 'Tot es mou' / TV3

'ESTÀ PASSANT' ANUNCIA QUE HAN QUEDAT CONFINATS:

Toni Soler, Jair Domínguez i Òscar Andreu a Està Passant TV3

Toni Soler, Jair Domínguez i Òscar Andreu a l'Està Passant' / TV3

Aquest divendres TV3 mou la graella i fa més llarg el 'Tot es mou', que enllaça amb l'informatiu de Toni Cruanyes. Desitgem que tot quedi en un ensurt i que els contagiats no ho passin malament. L'audiència vol saber què està passant a Catalunya. Ho necessita.