L'efecte boomerang és temible. Íñigo Errejón pot donar classes magistrals sobre el tema. Recorden allò que va dir, un parell de dies abans de les eleccions del 26-M, al voltant de la suspensió dels diputats presos?: "Me pilla lejos​", responia el de Más Madrid. Unes paraules que van fer mal a Catalunya, i que de ben segur que ara ressonen amb mala llet al seu cervell. Primer, perquè va perdre les eleccions, "la cosa superimportante" que el mantenia lluny de la regressió democràtica que s'estava produint al Congrés. I segon, perquè el pacte entre PP-Cs-VOX a l'Assemblea de Madrid l'ha deixat sense representació a la Mesa. "Estafa antidemocrática, iremos al Constitucional", plora Errejón. 

Iñigo Errejon ganyota Asamblea EFE

EFE

"Ciudadanos le ha dado a la ultraderecha la representación que no le ha dado el pueblo de Madrid en las urnas. Abascal toma las decisiones por Rivera." L'ex de Podemos rabiós perquè el trifachito l'ha passat la mà per la cara. I una frase encara més concloent pel que ha passat a la xarxa: "Han cometido un error que les acompañará.". A tots ens acompanyen les errades, Íñigo, però sempre pot haver-hi redempció. El que és més complicat d'esmenar és allò que no ha estat una errada, sinó un acte de cinisme i supèrbia colossal. Volies comprensió? Doncs no la trobaràs, al menys no a Catalunya, ni a tots aquells indrets on la llibertat i la democràcia encara té cert valor.

El boomerang l'ha fet un trau que costara de cicatritzar. I mira que ell pensava que l'artefacte "le pillaba lejos". Doncs ha fet diana. A veure qui et cosirà les ferides. Aquí no hi busquis.