El canvi de criteri d'Esquerra Republicana Catalunya, que ha anunciat que votarà 'no' a l'ampliació de l'estat de alarma, ha posat de manifest una de les característiques tradicionals de l'esquerra espanyola: el maniqueisme. "O nosotros, o el caos". Aquest és el missatge que repeteix l'entorn del PSOE, que es les passarà magres per continuar amb un decret que han fet servir per recentralitzar el poder, i arribar tard i malament a la presa de decisions contra la pandèmia del coronavirus. ERC ja no dona més crèdit a Sánchez i, com ja va fer JxCat, no confia en la gestió de Moncloa​. La tempesta contra els socis catalans d'investidura ha començat, amb una comparació que s'estén com a una taca d'oli: "sois lo mismo que VOX".

gabriel rufian congres efe

Gabriel Rufián EFE

pantalla pedro sanchez @lamoncloa

Pedro Sánchez @lamoncloa

Santiago Abascal Congres Pool EFE

Santiago Abascal Pool EFE

És la idea que transmeten populars altaveus de l'esquerra mediàtica, molt actius a les xarxes socials. Per exemple, l'actriu Anabel Alonso, que llança una pregunta que se li ha girat en contra: "¿Qué sentirán al votar lo mismo que Vox?". Com s'acostuma a dir de forma col·loquial, "la has puesto a huevo". Això d'equiparar als que discrepen amb ultres d'extrema dreta és un boomerang perillós. Qua ncreus que l'has perdut de vista, zas!. El tens plantat a la cara i amb un trau de nassos. Perquè, aquí, de votar el mateix que VOX, en saben tots. I el PSOE, el primer. És el que li ha recordat Toni Soler, posant un exemple ben "reial": "Que se lo pregunten al PSOE, votaron juntos para evitar que se investigara a la monarquía". 

Anabel Alonso coronavirus @anabelalonso of

Anabel Alonso coronavirus @anabelalonso_of

Toni Soler instagram

Toni Soler @toni.soler.g

joan carles felip efe

Felip Joan Carles EFE

No hay más preguntas, señoría. Què tal si fan autocrítica, gestionen de forma eficient i s'obliden de les pel·lícules de bons i dolents? Ens aniria molt millor a tots.