L'estrena de 'Operación Triunfo 2020'  va picar l'ullet al públic independentista. Per dos motius: la interpretació en català del "Que tinguem sort" de Lluís Llach amb la veu de Samantha​, la concursant valenciana amb discapacitat auditiva, i per l'aparició per sorpresa de Sor Lucía Caram, la monja i activista religiosa més afí amb la causa catalana. Caram és una fan més del programa de Gestmusic​ i té un lligam molt personal amb un dels fitxatges estrella (i catalans) del talent show: el nou professor de fitness, Cesc Escolà. L'entrenador causa sensació​ entre el públic, però en el cas de Sor Lucía l'admiració li ve per d'altres raons, i venen de lluny. Un nexe que va quedar al descobert amb la participació inesperada de la religiosa durant 'El chat', el programa posterior a la gala en el que exploten el contacte de l'univers 'OT' amb els seus seguidors. Aquest és el moment.

Cesc Escolà OT 2 Rtve.es

Sor Lucia Caram El Chat OT RTVE.es

Sor Lucía Caram Cesc Escolà OT Rtve.es 

El manresà Escolà es quedava al·lucinat en veure a la pantalla Sor Lucía exercint de presidenta del seu nou club de fans: "Lo mejor que le podía pasar a Operación Triunfo era tener un profesor como tú. Que se preparen todos, que les vas a dar caña". Però només era el principi d'un moment memorable. Caram tenia una acompanyant, una altra religiosa d'avançada edat: "Tengo una sorpresa para ti. Quien te cuidaba de verdad cuando eras pequeño era la veterana". La senyora, entranyable, encertava a dir: "Francesc, muchas felicidades. Que te vaya muy bien todo esto que te dice la Lucía, ¿eh?". Meravellós. Escolà només podia riure emocionat, i en acabar el vídeo tothom volia saber que havia passat: "Mi madre es la médica del Convent de Santa Clara (Manresa). Y me dejaba con ellas cuando era pequeñito cuando ella tenía guardia. Tengo un gran recuerdo, Sor Lucía es como de la familia". 

Sor Lucía Caram El Chat OT 3 RTVE.es

Cesc Escolà OT Rtve.es

Cesc Escolà Sor Lucía Caram RTVE.es

Escolà no concursa, però ja té molts més fans que la majoria dels participants. Una llàstima, tindria opcions a guanyar. Guadeix d'ajuda divina.