OT 2020 ja és aquí. Aquest diumenge s'ha estrenat la nova edició del talent més famós de TVE amb la xifra més baixa d'espectadors en una estrena, un 12% de share, i algunes novetats: nou jurat, amb Nina al capdavant, nous professors, amb Iván Lavanda agafant el relleu de los Javis, i una tria de concursants que deixa entreveure més talent d'inici que en passades edicions. L'estrena es va anar desenvolupant sense massa sorpreses més. Vam veure la bona sintonia entre la nova fornada de triunfitos, que fins i tot s'han fet el mateix tatuatge: una xinxeta i la paraula "ivo", per un càntic grupal: "Ivo, ivo, ivo, abrazo colectivo", que ja avisem que escoltarem fins a la sopa.

Sobre les actuacions, alguns noms que van sorprendre per la qualitat de les interpretacions i per veus que en alguns casos, no semblaven correspondre a nois i noies de 18 a 26 anys. Probablement el cas més sorprenent va ser el de Flavio, un noi tímid amb ulleres i una veu de crooner molt aplaudida:

Quedava la cirereta del pastís pel final. Darrera actuació dels 18 aspirants. Samantha, una concursant valenciana amb un 60% de sordesa, emocionava el públic i la xarxa amb la seva interpretació del "Que tinguem sort" de Lluís Llach. Sonava el català en la primera gala d'Operación triunfo, un tema que va colpir i sorprendre els espectadors i que ja havia cantant la jove en el casament de la seva germana:

Una tria poc habitual que va ser rebuda així:

Estarem atents a una concursant que fa anys, quan era més jove, en una fragment de Diània Televisió, va fer-li una 'dedicatòria' especialment irònica a un Mariano Rajoy que aleshores era president del govern:

Una concursant així es mereix tenir sort en aquest concurs.