La voràgine informativa sobre Gerard Piqué és de tal calibre que és fàcil perdre la perspectiva i la noció del temps. Des de fa molt de temps el nom de l'exfutbolista va lligat principalment a dos elements: un, ser l'ex de Shakira. L'altre, ser el cap més visible de la Kings League. I ja. Per això segurament ara al·lucinaran en llegir que, fa menys d'un any, en Gerard era jugador de futbol d'elit. O més ben dit, estava disputant els seus darrers minuts com a esportista professional al F.C.Barcelona, tot a una llegenda blaugrana. Això, per moltes voltes que doni el món, no hi haurà forma de rebatre-ho. 

El 5 de novembre de 2022, Gerard Piqué s'acomiadava del Camp Nou durant un partit de Lliga contra l'Almeria. El jugador, un parell de dies abans, havia anunciat per sorpresa la decisió, que arribava en plena tempesta per la seva ruptura amb la superestrella del pop. El vídeo informant de la seva retirada era dels que posen la pell de gallina. I l'acte de comiat, amb un estadi ple, també ho va fer. Va haver-hi llàgrimes d'emoció a la gespa i a la grada, amb tres coprotagonistes principals. Una, Clara Chía, amb un paper discret. Els altres dos, Milan i Sasha Piqué Mebarak, els seus fills amb Shakira, actualment residents a Miami des del passat mes d'abril. Els petits d'11 i 9 anys van acompanyar el seu pare en el seu últim dia de feina a Can Barça.

Gerard Piqué ultim partit Barça 5 novembre 2022 Spotify Camp Nou   Europa Press
Gerard Piqué durant el seu últim partit al Barça / Europa Press

Un documental sobre el Barça recull el comiat de Gerard Piqué

Aquella jornada ens deixava imatges històriques i tendres, però acabem de descobrir un material inèdit que és una delícia. Forma part d'un dels episodis de la segona temporada de 'F.C.Barcelona, New Era', el documental d'Amazon Prime sobre el club culer. Aquesta tongada de capítols ensenya des de dins la consecució del títol de Lliga dels de Xavi Hernández, la celebració i l'eufòria del vestidor i la junta, però també dedica el seu temps a endinsar-nos en l'adeu d'una de les figures més carismàtiques del Barça més gloriós, la de Gerard Piqué. Per què ens ha colpit el document? Doncs perquè reflecteix l'amor d'un pare pels seus fills, cosa que fregirà els cervells dels shakiristes, però també al revés: els nens estimen el pare, els avis, els tiets. La família. Aquella amb la que Shakira ha tallat relacions d'una manera brutal, esotèrica i, el menys divertit de tot plegat, autoritària. I a més a més per un altre detall sucosíssim: perquè ens permet saber com sonen les veus de la canalla parlant en català.

Milan i Sasha parlant català, document tendre

El Milan i la Sasha són catalans, que ningú ho oblidi. Han nascut aquí, s'han criat aquí, han estudiat aquí i les amistats són d'aquí. Li deien a la iaia Montserrat "ona", de iaiona, fins que Shakira va exhortar-los que no fessin servir més aquestes paraules, com part del càstig a la sogra. Potser a Miami s'acaba diluint aquest sentiment de pertinença a un país, una cultura i una llegua, mai se sap. Però que els nens parlaven català és una evidència. Una que no hem sentit gaire sovint. Atenció, per tant, a aquesta conversa de Piqué amb ells, mentre els explica què passarà al Camp Nou: "Anirem al partit, sortirem, vale? Jo, hi haurà un moment que m'hauré de concentrar per al partit..." Els nens interrompen: "Hi haurà més nens?" El pare: "No, no. Sou els únics avui. És perquè és l'últim dia del papa, no hi haurà més nens avui". La canalla: "I la padrina vindrà?" En Gerard: "La padrina vindrà, hi haurà el padrí, la iaia... estarà tothom. Estarà tota la família". 

Piqué Milan Sasha Barça GTRES
Piqué, Milan i Sasha, fa anys / GTRES

Un últim matís punyeter: tota la família, ben bé, no. Però aquesta és una altra història. Una que no va acabar bé.