Torna 8 al dia, la marca més potent d'Informatius televisius alternatius a TV3. Els únics que han fet de debò la competència a TV3 en 40 anys, una cosa que mai no ha aconseguit TVE Catalunya o betevé, que tenen recursos descomunals de les arques públiques. Bones audiències només les va fer aquell 8 al dia que es va inventar Josep Cuní.

Contra el TN vespre de Toni Cruanyes, el TN alternatiu de Cuní, Pilar Rahola i tot l'equip aconseguia a les 9 de la nit fer ombra  d'audiència i influència a TV3. Ara tornen amb la mateixa marca i logo. Abans ho van intentar Jordi Armenteras i Laura Rosel del Grup Godó i van fracassar. Ara ho prova la nova 8tv amb Marta Polo. El primer programa ho va fer bé.

marta

Marta Polo, 8tv

Molt esperat el primer convidat del nou Telenotícies de 8tv. Naixien el mateix dia que Carles Puigdemont compareixia als tribunals italians que, com tots els altres tribunals europeus, el van deixar en llibertat sense mesures cautelars. El convidat de 8 al dia va ser una mala tria: Salvador Illa. 

L'audiència va girar l'esquena al nou cap de l'oposició: un 0,2%. En aquesta illa el nàufrag era el del PSC.

FA4SZBjWUBY0h5E

Salvador Illa, 8tv

Un dia molt potent informativament i Salvador Illa fa figa a una bona alternativa a TV3. Caldrà afinar més els convidats i repartir més joc.  El predecessor de Marta Polo a 8tv, Ramon Rovira, va intentar posar una espelma a cada sant i quan va substituir Cuní el primer dia va convidar un ministre del PP, Íñigo Méndez de Vigo, un president dels PSC José Montilla i l'escriptora Pilar Rahola.

No és bo posar tots els ous al mateix cistell.

fons

Logo 8 al dia

Els tertulians van estar més repartits, però va quedar estrany que el jurista que expliqui el ridícul judicial que fa el TS amb Puigdemont sigui un advocat que és polític: té dos càrrecs públics de Ciutadans a Salou i a Tarragona. Queda lleig que l'expert el posi Inés Arrimadas.

El programa millorarà amb el temps. A Cuní li va costar quatre mesos posicionar-se i fer audiències del 10%. S'hi va acabar estant de l'any 2011 al 2017, una eternitat en TV.  Un èxit que persegueix la nova 8tv. Tenen una certesa: es pot fer.