Quatre mesos. Això és el que haurà durat la penúltima etapa de 8tv. L'última encara ha d'arribar i serà a partir del gener de 2019, quan la cadena del Grup Godó emeti només programació gravada. Segons ha pogut saber en exclusiva En Blau, la decisió de cancel·lar els programes en directe de producció pròpia ja està presa. Al desembre acabaran els programes informatius: 8 al dia de Jordi Armenteras i La nit a 8tv de Pol Marsà. Sense confirmació oficial i amb una petitíssima possibilitat que la decisió es revoqui, la notícia ja corre per la cadena. En Blau ja va informar fa setmanes del tancament imminent de la programació i ara es confirma.

nova 8tv 2019

8tv

Els primers a tenir-ne informació són els equips tècnics. Alguns dels càmeres i operadors de so ja han rebut informació de les seves empreses que al gener tindran un nou destí. Un altre sector dels treballadors confia a seguir per haver arribat a l'1% d'audiència de dilluns a divendres. A l'octubre la mitjana de 8tv ha estat un 0,9%. Unes dades insuficients per una TV privada que vol mantenir-se amb els ingressos de publicitat i que aspira a tenir rellevància. La notícia coincideix amb la marxa de l'actual Director de Comunicació del Grup, Albert Gimeno, que ha acceptat una oferta laboral fora del Grup Godó. La família Godó ha de confirmar si posa al seu lloc a Ramon Rovira, que deixaria així el seu càrrec de Director General Audiovisual del Grup.

ramon rovira   TVE

TVE

Rovira deixava el setembre el seu lloc com a conductor del programa estel·lar de la cadena La nit a 8tv a Pol Marsà per centrar-se a dirigir la TV i la ràdio. Ara sembla que les males audiències del canal portarien Rovira a deixar també aquest encàrrec gegantí: reflotar una TV amb pocs diners i sense Arús ni Cuní. Rovira també deixaria de dirigir RAC1 després que la sintonia amb els grans comunicadors de la ràdio no fos prou bona. El Grup encara té marge per canviar d'opinió però hores d'ara aquesta és la situació en el principal grup privat de comunicació en català del país.