Els treballadors de la delegació de Televisió Espanyola de Catalunya s'han han alçat en peu de guerra contra la cadena. El motiu? Les properes eleccions del 14 de febrer al Parlament. Una delicada situació que molts empleats, a través d'un clar i contundent comunicat, han denunciat a les seves xarxes socials. Un dels molts en fer-ho ha estat el presentador i periodista català, Oriol Nolis. Què ha passat?

oriol nolis tve

Oriol Nolis, TVE

"Volem manifestar el nostre desacord amb l'organització del debat de candidats de les eleccions a la Generalitat previst per a aquest diumenge a La 1 i el 24 H". Així comença el manifest, en forma de denúncia, que molts empleats de la delegació catalana de Televisió Espanyola han compartit per donar a conèixer la situació que viuen. "És la primera vegada que un debat de candidats organitzat per TVE en unes eleccions catalanes s'emet només en castellà per TVE", afegeixen. La dura crítica que Oriol Nolis i altres companys seus han viralitzat, a continuació:

"No entenem que el presentador elegit no sigui un professional de RTVE-Catalunya. Aquí hi ha professionals àmpliament capacitats per exercir les funcions de moderador", es pot llegir en el comunicat. Per cert, l'elegit per presentar el programa especial, que començarà a les deu i cinc de la nit i es podrà veure en directe des de RTVE, ha estat Xabier Fortes, de Pontevedra. No és català i tampoc coneix de primera mà la realitat social i política catalana, afirmen els treballadors. "Lamentem la decisió presa i demanem que es replantegi la situació perquè s'emeti un debat en català", sentencia el comunicat. Valenta queixa dels treballadors de TVE Catalunya però, els faran cas? Ho veurem.