El tsunami del 155 ha arribat a TV3 augmentat: 167 milions d'€ que s'ha tret de la màniga Rajoy per escanyar la cadena econòmicament. Vicent Sanchis ho qualifica de "terrorífic" però s'ha posat mans a l'obra. Com ja va avançar En Blau, no només ha de cancel·lar Tarda oberta sinó que perillen totes les co-produccions. Pel seu simbolisme i èxit, es mantindrà Polònia de Minoria absoluta però s'està plantejant la continuïtat de l'Està passant. El cas del Preguntes freqüents són figues d'un altre paner. El programa polític dels dissabtes havia d'entomar una nova etapa després de l'adéu d'Ustrell i El Terrat li havia fet la proposta a Maiol Roger. Segons us avança en exclusiva En Blau Maiol Roger ja no serà el presentador del Preguntes freqüents. Li ha passat com a Cristina Puig i el seu fitxatge frustrat per Catalunya Ràdio: van publicar a twitter el fitxatge abans d'estar signat i va acabar no fent-se.

maiol roger  TV3 Faq's

TV3

A partir d'ara s'obren dos escenaris: que el FAQ's segueixi coproduit per El Terrat o que TV3 assumeixi tota sola el format, com passarà amb el programa de tardes que passa de Mediapro a TV3 amb Helena G. Melero al capdavant. El Terrat proposa com a presentador a partir del 13 de gener el subdirector d'El Món a RAC1 Jofre Llombart. Però TV3 es planteja si ha de tornar a deixar en mans d'Andreu Buenafuente l'elecció del candidat i proposa un altre nom: Daniel Domenjó, que no ha tornat a presentar des que va veure cancel·lat el seu debat polític a BTV, La Rambla, quan Xavier Trias va sortir de l'alcaldia. Dues cares que complirien, en major o menor mesura, la idea original del Preguntes freqüents: presentador poc vist a la TV. En Blau ha pogut saber que ja s'ha parlat amb tots dos per sondejar-los sobre la seva predisposició a incorporar-se ja al programa.

domenjo  twitter

@danieldomenjo

Al damunt de la taula hi ha una tercera possibilitat: posar-hi una dona. En aquest cas els noms que es plantegen són tres, tots relacionats amb el Grup Godó: la presentadora de 8 al dia Laura Rosel,  la corresponsal a Brussel·les de l'emissora Cristina Solias o la periodista del Via Lliure dels caps de setmana de RAC1 Núria Jar. Tres cares desconegudes a la TV que seguirien l'aposta d'El Terrat. Però TV3 no té clar si podrà pagar a la productora d'Andreu Buenafuente el programa i per tant s'obre un tercer escenari: que el Preguntes freqüents passi a ser només produït per TV3.

albiol  8 al dia

8tv

En aquest cas no es contractaria a ningú de fora de la CCMA. Tot l'equip d'El Terrat cessaria i només hi hauria redactors, caps i presentador de la casa. I aquí s'obre un nou ventall. Els candidats a hores d'ara en aquest cas són  tres: Xavi Coral, que abandonaria la corresponsalia a Brussel·les i tornaria a Sant Joan Despí per fer un programa semblant al .Cat que ja va conduir substituint Ariadna Oltra. L'altra opció seria posar-hi Xavier Graset, que condueix cada nit el Més 3/24, de tertúlia i entrevistes polítiques. I el que pocs recorden és que el mateix Jofre Llombart pertany a la CCMA. Va demanar una excedència a Catalunya Ràdio per incorporar-se a RAC1 i per tant seria la tercera possibilitat, fins i tot si El Terrat ha d'abandonar el Preguntes freqüents.

llombart twitter

@jofrellombart

De tot aquest ventall de noms sortirà el presentador del programa de debat polític la nit dels dissabtes. El 13 de gener el o la veurem donant la cara a un dels èxits més grans de la temporada de TV3. I ja tenen el primer tema de debat: "Aconseguirà Rajoy destruir TV3?"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat