La periodista Cristina Puig, el fitxatge estrella de Catalunya Ràdio, ha caigut de la graella de l'emissora pública per a la pròxima temporada. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha rebutjat la proposta del director de la cadena Saül Gordillo i no ha firmat el contracte de la popular periodista, amb qui ja havia arribat a un acord la cadena.

El nom de Cristina Puig s'havia donat per segur després que la periodista anunciés la seva incorporació a l'emissora i el web de la CCMA es fes ressò de la notícia. Si no hi ha un replantejament de la CCMA, Puig no agafarà el relleu de Sílvia Cóppulo a la segona hora del Catalunya Vespre. La direcció de l'emissora va presentar el projecte al consell de govern el 21 de juny i tot feia pensar que tiraria endavant.

ENBlau ha confirmat en exclusiva que la proposta no ha estat acceptada. El motiu formal adduït per la CCMA per adoptar una decisió tan dràstica és que el pressupost presentat superava els números previstos pel consell. Cristina Puig, que des de l'any 2015 havia exercit com a directora de Comunicació i Premsa de RBA Llibres, havia expressat la seva il·lusió per incorporar-se a la cadena pública la pròxima temporada.

La plaça de Cóppulo segueix lliure, ja que la periodista deixarà el programa nocturn de Catalunya Ràdio per donar el salt a TV3, on presentarà El divan, un programa d’entrevistes en profunditat. La ràdio pública catalana està immersa en un important període de renovació impulsat pel seu director, Saül Gordillo, que té l'objectiu de rejovenir l'emissora per competir amb força amb Rac 1. Fa un mes vam saber que Adrià Bas deixaria de presentar el Solidaris, i dies més tard, coneixíem que la veterana periodista Marta Romagosa era rellevada d’El Matí de Catalunya Ràdio.