L'amenaça de Montoro comença a fer efecte. A Rajoy no li ha calgut intervenir TV3, en té prou escanyant-la econòmicament. Com porta setmanes avançant En Blau, el ministeri d'Hisenda té previsat reclamar a TV3 més de 150 milions d'euros en concepte d'impostos endarrerits. Això ha obligat a Vicent Sanchis a prendre la primera mesura dràstica: Tarda oberta no tornarà després de Festes o si ho fa serà per pocs dies. En Blau ha pogut confirmar la informació de Nació Digital. La cadena ha informat avui mateix els treballadors del programa que depenen de la productora Mediapro el programa plega al gener. Avui mateix estan emetent un dels seus últims programes. En Blau avança en exclusiva que l’encarregada de substituir Vador Lladó i Ruth Jiménez serà Helena García Melero.

rut tv3 tarda oberta vador  @TV3

TV3

La raó és estrictament econòmica ja que el programa estava mantenint audiències al voltant de l'11%, per sobre del seu predecessor Divendres. Però és massa car i TV3 tira pel dret. Al gener es farà un nou magazine de tarda només amb personal intern de la casa. els prsentadors seran treballadors fixes com podria ser Pol Izquierdo, que era col·laborador del programa fins ara. I la resta de coproduccions podrien córrer la mateixa sort. Programes com Preguntes freqüents coproduit per El Terrat podrien no tornar a la graella i serien assumits per personal de la casa, com quan Adriana Oltra presentava el .Cat. Queda en suspens la incorporació de Maiol Roger al gener.

ustrell cuni rahola  @FAQSTV3

TV3

La bomba ha caigut a Sant Joan Despí i TV3 i Ruth i Vador són només les primeres víctimes. Vador perd el seu programa de ràdio, que ja té substitut en la persona de Ernest Codina. De la graella de coproduccions perillen: Polònia i Està passant de Minoria absoluta, totes les sèries que no són Com si fos ahir, que és l'única de producció de TV3, l'APM? i una llarga llista de programes de la graella. TV3 haurà de fer-se només amb personal de la casa si la sanció económica de 150 milions segueix el seu curs.