L'ofensiva espanyolista contra el català ha trobat en l'episodi de l'escola de Canet de Mar la munició que necessitaven per engrescar a la seva parròquia i llançar-se a desbarrar contra l'idioma, el model educatiu i el sentiment nacional de bona part dels habitants del país. Les suposades amenaces tuiteres a un nen de 5 anys, la família del qual ha exigit que es compleixi el famós 25% d'hores en castellà, ha fet que el seus atacs habituals adquireixin un dramatisme molt llaminer per als mitjans de comunicació del règim. Que molts d'ells comprin el retrat i el relat de catalanoparlants assetjadors i monstruosos, armats amb pals, pedres i torxes, és el seu somni més humit. I se non è vero, è ben trovato.

Manifestacion concentracion Escuela Turo del Drac canet de mar en catala 25% castellano llengua - Sergi Alcazar

Manifestació a l'Escola Turó del Drac de Canet de Mar contra el 25% d'hores de castellà / Sergi Alcàzar

Aquest episodi té dos branques ben diferenciades. En una tothom està d'acord: no es poden tolerar les amenaces. Cap d'elles, per cert. L'altra és la que col·lapsa: fer d'aquest cas aïllat la realitat d'el país és una barbaritat més de les incomptables campanyes d'intoxicació que responen a un nom ben concret: catalanofòbia. L'actitud favorita de determinats partits polítics que, té bemolls la cosa, va néixer a casa nostra amb l'únic desig de destrossar-lo. Ciudadanos, sí, o el que queda d'ells. Una d'elles és la periodista Anna Grau, diputada al Parlament i famosa per afirmar tota mena de bestieses sobre la llengua i els seus parlants. Grau va ser convidada al 'Todo es Mentira' de Cuatro, un espai en el que va topar amb una Pilar Rahola que la coneix i no li deixa passar ni una.

Rahola Anna Grau Cuatro

Batalla monumental pel català a 'Todo es Mentira' / Cuatro

Després que el programa entrevistés Jaume Fábrega, un crític culinari que va signar un dels tuits amenaçadors i que va acabar matisant les seves paraules, les hordes patrioteres van llançar-se contra la Pilar. Primer va ser l'advocada de capçalera dels programes de La Fábrica de la Tele, Montse Suárez, coneguda per defensar ultradretans, la que li va etzibar "hoy te toca bailar con la más fea" i va acusar Catalunya de laminar els drets civils dels castellanoparlants. Rahola la va despatxar amb arguments i dades, és clar: "Estoy encantada de defender mi idioma. Si hay un niño que ha sufrido acoso, estoy con él. Lo cual no tiene que ver con el debate lingüístico. ¿Hablas de derechos civiles? ¿Y los míos? Sentencias judiciales un 1% en Catalunya, por qué no puedo enseñar catalán en Madrid, 8.000 denuncias por desprecio al idioma catalán...". Més valenta que mai, fins i tot va deixar anar que Telecinco i Mediaset incomplia els seus drets lingüístics. Aquest combat va acabar per la via ràpida. 

Pilar Rahola y Montse Suárez Cuatro

Pilar Rahola  contra Montse Suárez / Cuatro

Passem al cas Anna Grau. En la seva línia habitual escopia contra la llengua i contra Rahola​. "Miente, no es un caso aislado. A esta gente se la va la olla cada día. El nacionalismo catalán es independentismo, hispanofobia y odio. Quieren machacar al español y echarle de Catalunya". La presentadora Marta Flich la va tallar: "Eso no es así, no es verdad". Grau, a la seva: "Yo soy catalana. No habría problemas si no existiesen personajes que hacen de la hispanofobia su profesión. Replican el modelo del franquismo. Jo que sóc catalana de naixement, i també el parlo a casa meva, i l'he parlat de petita, no hay nada que me duela más que verla convertida en una lengua con la que se insulta a un niño". La Pilar va fer un esforç titànic per no entrar al drap, però tampoc podia deixar així les coses. Massa greu: "Barbaridades. Hay un partido político concretamente y el españolismo en general, profundamente catalonófobo que utiliza el tema del idioma porque es la única banderita que les queda. Como no consiguen imponer sus tesis por la vía democrática y electoral, lo hacen de otra vía". L'Anna la interrompia perquè sabia que, quant més en parlés, més en evidència quedaria. I va acabar pronunciant les frases que van desencadenar l'esclat de l'escriptora: "El castellano no está en peligro en Catalunya pero están en peligro las personas que lo hablan". Rahola: "¡Por favor! Decir que en Catalunya peligra la gente que habla en castellano es una maldad y una mentira. ¡Ya está bien de catalanofobia! Ja està bé! No utilitzis aquest tema punyeta, no l'utilitzis. Es rastrero lo que haces por 4 votos". Sentir la Pilar en català a Cuatro va ser memorable, fent el silenci al plató. Incontestable. 

Clica a la imatge per sentir Pilar Rahola a partir del minut 24:

Rahola siente vergüenza ajena por Anna Grau Cuatro

Pilar Rahola sentint vergonya aliena per la intervenció d'Anna Grau / Cuatro

El vídeo és per veure'l una vegada rere una altra. Valors contra mentides, victimisme i catalanofòbia.