Filomena ha jugat les seves cartes: Anna Grau, nova número 2 de Ciutadans a les eleccions al Parlament de Catalunya, no ha pogut ser al plató del 'Preguntes Freqüents' de TV3. La neu ha impedit a la periodista (o experiodista, no ho tenim gaire clar) sortir de casa i enfilar direcció Sant Joan Despí. Neu que queia, i a dojo, a 650 quilòmetres de distància. Exacte, a Madrid, on viu la gironina que es postula per governar Catalunya. Curiós: Rivera i Arrimadas van deixar el país per triomfar a la política espanyola, i els resultats són els que són. Ara giren la truita i fitxen catalans a la capital de l'estat, a veure si esgarrapen algun vot furtiu de VOX o PP. Sigui com sigui, les inclemències meteorològiques no han acabat de fer feliços molts espectadors del programa de Cris Puig, que havien inundat les xarxes socials amb la seva repulsa a la presència de Grau a TV3. Hi va ser. No volia perdre l'oportunitat de sortir a la tele, ni que fos per videconferència.

Anna Grau invitada desde Madrid a FAQS TV3

Anna Grau convidada des de Madrid a FAQS / TV3

Anna Grau invitada desde Madrid gesto a FAQS TV3

Anna Grau, número 2 de Ciutadans a Catalunya que viu a Madrid / TV3

Amb Grau a plató la topada és pràcticament inevitable. Per molt que vengui discursos d'aroma victimista ("he patit atacs per informar", deia, sobre esbombar mentides sobre espionatge a patis d'escola), només li compren el discurs els de la seva parròquia. És una experta en la confrontació, i va anar contra Pilar Rahola a les primeres de canvi, intentant desacreditar-la de forma cínica: "la tinc un gran respecte". La Pilar va estar magistral, deixant clar que ella sí separa la part personal de la política: "que li vagi malament en la política. Tot el que aconsegueixin serà dolent per a Catalunya. Forma part d'un partit duríssim que ens ha massacrat, que a més ha defensat la repressió". Grau la intentava tallar al seu estil, i Rahola va acabar per dir prou: "ara es una germaneta de la caritat. Que no vingui aquí d'angelet, home. No em cal el teu respecte. Estàs defensant les posicions més brutals que s'han vist a Catalunya des del lerrouxisme". El nou fitxatge taronja continuava a la seva: "...que puguis sortir a la tele tant com vols". La rèplica, sensacional: "Sí dona, perquè a tu no t'agrada sortir a la tele... No et preocupis, que ara sortiràs cada dia a l'Ana Rosa, a Antena 3... a Ciutadans us donen totes les teles que vulgueu." Cristina Puig posava punt final al debat, però Grau tornava a demostrar que d'encaixar, no en sap gaire: "pren-te una til·la". Rahola: "Estic molt tranquil·la. Això no vol dir que no posi tota la passió que vulgui en la defensa de les meves idees. I tu agredeixes les meves idees". Així és. 

Pots veure el moment a partir de 1h43'40'':

Pilar Rahola harta de Anna Grau invitada desde Madrid a FAQS TV3

Pilar Rahola tipa d'Anna Grau, convidada des de Madrid a FAQS / TV3

Una cosa sí s'ha de reconèixer: la nova incorporació de Ciutadans és digna representant de l'estil Arrimadas. El cromo Roldán ha estat reemplaçat per un de més agressiu. D'aquí al 14 de febrer, tindrem ocasió de comprovar-ho amb escreix.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat