Barcelona té nou rei gastronòmic: ni Jordi Cruz ni gaites, hi ha un restaurant a l'Eixample que xino-xano, amb constància, originalitat i talent a dojo han anat construint el que serà una llegenda: el Disfrutar. De Cadaquès al cel: tres estrelles Michelin i reconeixements al top 3 dels millors restaurants del món, mirant-li als ulls a tot un Celler de Can Roca. L'èxit d'Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, malauradament, no està a l'abast de tothom. Per un parell de raons importants: la primera, física. Reservar una taula és més aviat complicat, està ple de gom a gom. Després tenim el tema econòmic: la clatellada és important, tot i que paga la pena cada cèntim. I no, no esperem cap gest d'agraïment per afirmar-ho. No cal. Sabem del que en parlem. 

El menú degustació són 275 per barba, més begudes. Hi ha dues opcions, variant la proposta culinària. Després hi ha una altra alternativa, a tot drap: un menú en una taula especial al soterrani del local davant del Mercat del Ninot. Un altre món: 1000€ per a una persona, 525 si són dues, i 400 si són 4. Un grup format per un pare, una mare i dos fills, 1600€. Una família com aquesta acaba de sopar al seu interior, una de ben particular: el compte el pagava el fill, que és futbolista i milionari amb 21 anys. Parlem de Pedri González, crac canari del F.C.Barcelona.

Disfrutar menu web
El menú especial del Disfrutar 

El migcampista blaugrana s'ha volgut marcar un petit homenatge enmig d'una temporada que, esportivament, està sent dura. Resultats mediocres, lesions, Xavi que plega... Un bon moment per recarregar piles amb l'escalf dels que més t'estimen. L'experiència els ha deixat molt satisfets, encantats amb les filigranes que són capaces de presentar a la taula. "Qué manera de Disfrutar. Ustedes sí que son unos magos", ha escrit el de Tenerife a les seves xarxes socials, immortalitzant l'aventura gastronòmica. Al seu costat, el pare, la mare i el germà gran Fernando, que es dediquen a la restauració, flipant a cada pas. Molt diferent del bar del seu Tegueste natal.

La vena hostalera de la família és llegendària: també hi treballa l'avi i una tieta. L'únic que no ha sortit cocinillas és en Pedri: en Fer, un clon del futbolista en l'aspecte físic, li cuina a la casa de Barcelona quan no està treballant en un altre restaurant. També és el seu millor amic i confident: coneix fins i tot el currículum amorós del jugador, que aixeca tantes passions. Llàstima no estar a la sobretaula del Disfrutar, la conversa podria ser sucosa. I el sopar. I les postres. I tot plegat. Sí, és cert: una mica d'enveja en tenim...

pedri 1707241397 3296902253350463902 3959069925
Pedri i la seva família en el Disfrutar / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!