La campanya de Pablo Casado està sent un festival de mostres d'incultura. Hi ha geògrafs i historiadors que per menys s'han tret els ulls. El líder del PP està demostrant que no en té ni idea del país que aspira a governar. En una compareixença a Bilbao va anunciar el següent viatge: "ahora vamos a visitar Guipúzcoa, concretamente vamos a visitar Getxo". Encara deu estar per Guipúscoa buscant un lloc que no hi és allà, sinó a Biscaia. Quan va anar a Melilla, va dir, sense cap tipus de rubor, que era "la única ciudad española de este continente". A Ceuta li tenen vetada l'entrada.

El Màster que es va treure Casado no incloïa Geografia ni tampoc Història. El seu esperit monàrquic va arribar al límit del seu paroxisme quan va omplir-se la boca dient que "El rey es el jefe de Estado que todos hemos votado". Humor se escribe con P. De Pablo. O de patètic. Però ell continua amb el seu somriure estudiat i a prova d'atemptats a la cultura. Amb una cara de se me'n refot si la dic de l'alçada d'un campanar, Casado continua el seu recorregut per les Espanyes com si fos un turista que l'únic que li preocupa és trobar els millors xiringuitos. Les inquietuds culturals del pepero estan al mateix nivell que la intenció de vot del candidat del PP a l'alcaldia de Barcelona, Josep Bou.

josep bou pablo casado acn

ACN

I és estrany el que ha passat ara amb Casado. Algú tan borbònic com ell, que quan va al metge, a comprar el pa o a passejar el gos va cridant "¡Viva el rey!", és imperdonable que no hagi reconegut l'edifici més vist d'Espanya en els darrers dotze mesos. La Catedral més famosa del país des que la reina Letícia va demostrar en públic que li fa fàstic la seva sogra, el temple religiós que va veure com la dona de Felip queia als inferns per fer-li un lleig de proporcions bíbliques a la reina Sofia. La Catedral de Palma.

Pablo Casado diu que ha estat a Palma de Mallorca set vegades. Ara hi ha tornat per la campanya. Però potser les anteriors vegades no va sortir de l'hotel. Perquè en la setena vegada, la que correspon a aquests dies, ha fet un ridícul espantós quan creia que les càmeres no gravaven el que estava preguntant. "¿Qué tenemos detrás? ¿Qué es, la Catedral?", li diu als seus acompanyants en la foto. Ells riuen nerviosos dient "jeje, sí, sí"... "pero que no te oigan por aquí". Pero le han oído. Por aquí y por todo el país. Ell, això sí, no canvia el rictus de la seva cara ni que hagi tornat a posar els peus a la galleda. Pots veure el moment clicant a la foto:

casado palma

Telecinco

Que Casado no sàpiga què té al darrera, és greu. Però encara és més greu que molts no sàpiguen què tenen al davant quan veuen un polític com Casado.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat