El rei Felip pot dormir ben tranquil. El risc que algun dia la Corona espanyola deixi d'existir i la seva família deixi de viure del cuento deixarà de ser un perill si existissin més "Pablo Casados", deu haver pensat el monarca.

casado i felip2

Efe

En un moment crític on el paper galdós d'alguns membres de la família reial està en tela de judici, amb Joan Carles fent de les seves, amb Letícia tres quarts del mateix, el rei d'Espanya sap que compta amb el nou líder del PP per defensar els Borbons ante viento y marea. No content amb la decisió judicial de no investigar el rei emèrit Joan Carles i els seus suposats negocis fraudulents a l'estranger, Casado ha fet un panegíric defensant Felip VI més propi d'una època de vassalls que del segle XXI.

pablo casado barcelona - efe

Efe

El president popular, en la reunió de la junta directiva nacional del partit aquest dissabte a Barcelona, va fer una defensa aferrissada del cap de l'Estat, després de la pancarta contra el Rei que es va veure en la commemoració del primer aniversari dels atemptats del 17-A. “Los que quieren la desunión ultrajan al Rey, ponen pancartas o intentan agredirle”, va denunciar, per passar a fer una ridícula reivindicació proclamant als quatre vents que els espanyols vagin per la vida cridant orgullosos -i agraïts- tres paraules: “¡Viva el Rey!”.

Pancarta rei aniversari atemptat 17A Sergi Alcazar 01

Sergi Alcázar

"Cuando abrimos un hospital o pagamos las pensiones, estamos diciendo 'viva el Rey'. Cuando nuestro sistema de salud salva una vida, cuando tenemos justicia o cuando se restaura el espacio público, también estamos diciendo '¡Viva el Rey!'. No tenemos que defenderlo por ser el Rey, sino para ser nuestro Rey". Un servilisme que ha provocat repulsa, escarni i ira a parts iguals i que ha omplert la xarxa d'àcids comentaris tirant-li en cara a Casado tot el que hauria de fer el rei i no fa o les situacions vergonyoses que es veuen al país que regna i on segons Casado, els ciutadans haurien d'anar dient "¡Viva el Rey!":