El que era un secret a crits ja té la prova. En Blau ja va explicar fa mesos el drama de la reina Sofia: Letícia no li deixa veure les netes. Diferents periodistes que cobreixen la Casa Reial donaven fe que l'àvia emèrita repetia a qui la volgués escoltar: "No sé ni com estan. No les veig mai. No em deixen veure-les. Jo que visc al costat no puc anar a casa seva" Diumenge de Resurrecció, sota el sol de la Catedral de Palma, la tensió va ser tan evident que les càmeres van captar aquest moment entre sogra i jove, amb la princesa hereva de protagonista:

L'escena no té so però parla sola. A la sortida de la Catedral de Palma, l'àvia intenta fer-se una foto amb les netes, Elionor i Sofia. La mare de les nenes s'incomoda per una imatge tan innocent i comença a passejar-se per davant per posar-se entremig i impedir la foto, fins al punt que es posa a tocar-li els cabells a Elionor per no immortalitzar la imatge de Sofia amb l'hereva al tron. La mala bava de Letícia és tan evident que posa els pèls de punta però el pitjor encara ha de venir. Cap als 8 segons del vídeo la princesa Elionor aparta violentament la mà de la seva àvia que intentava acaronar-la, amb un evident menyspreu.

via GIPHY

La nena que acostuma a mostrar unes maneres exquisides en públic perd la compostura d'una manera que només al seva mare sabria explicar. En Blau ja va explicar que a la petita Elionor se li ha pujat la corona al cap i demana reverències a escola. Ara sembla que Letícia només admet fotos en línia recta successòria. Com aquesta:

reis i elionor efe

EFE

Letícia sembla que detesti la seva sogra i hagi inculcat aquest odi a la seva filla contra la mare de Felip VI. La raó seria que Letícia vol que sigui la seva mare, Paloma Rocasolano, l'àvia que tingui cura de les nenes. També hi contribuiria la proximitat de Sofia a Cristina i Urdangarin o a la gelosia per la proximitat de Felip a la seva mare. Pilar Eyre té la resposta:

Durant la missa de diumenge de Pasqua també es va veure un moment de tensió entre Letícia i la reina Sofia. Seran a partir d'ara una constant?

GTRES

La xarxa ha embogit: però què passa aquí?

reis missa resurreccio EFe

EFE

Les indiscretes càmeres que cobrien la missa pels 25 anys de la mort del sogre de Sofia, Joan de Borbó, no han pogut captar la tensió sogra-jove-neta sinó només el mal humor de Letícia, però la pena de Sofia, als seus 80 anys, és una família que s'ensorra i Letícia educant la propera cap de l'Estat amb unes maneres que comencen a ser les de Froilán.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat