TV3 està valorant què fer al seu late night. Des de dilluns al migdia, amb la dimissió de Joel Díaz, sap que no té presentador per la seva aposta nocturna, el programa Zona franca de la productora Atomic Beat, propietat de Joan Rufas, ex de Minoria absoluta. Els responsables del programa, tot i les dimissions i cessaments d'alguns guionistes, col·laboradors i presentador, tenen tot l'interès a seguir produint-lo. El pressupost destinat per TV3 a tota la temporada de Zona franca és d'1,3 milions d'euros fins a l'estiu. Atomic beat vol seguir. TV3 per la seva banda també hi té interès. Ara té un forat a la programació que de moment intenta omplir amb la repetició del Més 324 de Xavier Graset. No està fent molta audiència, un 5%, però la repetició té cost zero. La mitjana de Zona franca era del 9%. I la voluntat de la CCMA d'emetre cada nit un programa transgressor, d'entrevistes i col·laboradors segueix intacta.

Joel Díaz Zona Franca Tv3
Joel Díaz en el comiat de Zona Franca, TV3

EN Blau ha accedit en exclusiva als dos noms que TV3 i la productora tenen damunt la taula per substituir Joel Díaz i exercir de presentador del nou Zona franca. Segons fonts de la CCMA consultades per EN Blau, les dues alternatives són cares conegudes per als espectadors de TV3. Contra els que volien que presentés una dona, les alternatives són dos homes. Un ja és dins de TV3, treballa (com ho feia Joel Díaz) de reporter al programa Alguna pregunta més de la productora d'Antoni Bassas. És Isma Juárez. Té el perfil correcte, de reporter iconoclasta però amable, tipus Caiga quien caiga, i sense la càrrega política de l'expresentador del Zona franca de la qual TV3 i Atomic beat volen fugir. Isma Juárez ara fa doblet a TV3 i a La Sexta, on participa del programa El intermedio d'El Gran Wyhoming fent de reporter. Seria una aposta més amable que Joel Díaz. És la primera opció.

Isma Juárez a Ciudad Juárez, TV3
Isma Juárez a Ciudad Juárez, TV3

EN Blau pot avançar en exclusiva la segona opció per presentar Zona franca. També és una cara coneguda de TV3, expresentador de la casa amb l'espineta clavada que el van acomiadar després de 5 mesos d'estrenar el seu programa Tarda oberta de la productora de Jaume Roures, Mediapro. És Vador Lladó. El locutor va abandonar el matinal de RAC 105 per complir el seu somni: triomfar a la TV. Va formar tàndem amb Ruth Jiménez fins que les exigències econòmiques de Mariano Rajoy per escanyar TV3 van fer que Vicent Sanchis cancel·lés el programa i acomiadés tot l'equip. Vador Lladó va reinventar-se recol·locat per Jaume Roures a Gol TV fent programes a la cadena de futbol com Los infiltrados. En una entrevista amb EN Blau va reconèixer que quan el van fer fora de TV3  es va tancar al camerino a plorar

VADOR LLADÓ GOL LOS INFILTRADOS - ROBERTO LÁZARO_06
Vador Lladó a Gol TV, foto: Roberto Lázaro

Segons fonts de la CCMA tan bon punt va dimitir Joel Díaz van començar a oferir-se multitud de cares conegudes per presentar Zona franca. Una cosa és la tempesta al got de twitter i l'altra la realitat: TV3 i Atomic beat volen passar pàgina i no es volen tornar a equivocar amb el presentador del seu late night. Volen algú que presenti i que no tingui el perfil de col·laborador destraler sinó de presentador que dona pas a col·laboradors més estripats. Un perfil com els dos que tenen sobre la taula, diametralment oposats a Joel Díaz. Descartat el rumor que torni Andreu Buenafuente a TV3, la idea dins la CCMA a hores d'ara és complir el contracte, que torni Zona franca i amb un d'aquests dos. El més ben posicionat, Isma Juárez, i en un altre nivell, Vador Lladó. Aviat, la decisió final.