El frame que encapçala aquesta notícia és l'última imatge de Joel Díaz a TV3. Va acomiadar el programa dijous sense mencionar el comiat fulminant dle seu col·laborador, amb un escuradents a la boca, un a l'orella i advertint que els convidats de dilluns serien actors de la nova sèrie de TV3 Bojos per Moliere. Aquest dilluns ja no hi ha programa, el presentador ha dit que ell no presenta, dimiteix, o el fan dimitir. TV3 i la productora van acordar acomiadar el col·laborador del gag de l'esvàstica, Manel Vidal, i Sígfrid Gras advertia en seu parlamentària que no els tornaria a deixar passar cap altra. El late night Zona franca estava tocat de mort. El presentador no es veia amb cor de presentar amb aquesta corda al voltant del coll i amb el seu íntim acomiadat. El programa venia de perdre patrocinadors, una cervesa, per una campanya unionista contra el lema "Puta nit i bona Espanya", venia de fer audiències fluixes, no ha superat el 9% de mitjana molt per sota de la cadena després de 4 mesos, i al final ha passat com sempre amb programes que no donen audiència i sí maldecaps a la direcció: ha tancat. 

Joel Díaz últim dia TV3
Joel Díaz l'últim dia TV3

Joel Díaz dimiteix però no de tot, segueix cobrant de la CCMA al programa El matí de Catalunya Ràdio on fa l'última hora amb Quim Morales. I el programa viu un impàs entre buscar un altre presentador per reprendre l'emissió en properes setmanes o directament plegar. El productor és Joan Rufas que va decidir emancipar-se de la seva productora Minoria absoluta i abandonar Toni Soler per crear l'empresa Atomic Beat. Ara es queda sense el contracte més potent que tenia: Zona franca havia de reportar-li a la productora 1,3 milions d'euros que ja no cobrarà íntegrament. El sou de Joel Díaz és públic però no conegut. Toni Soler, ex cap de Rufas, ha reaccionat al tsunami que implosiona a TV3:

Joan Rufas TV3
Joan Rufas a TV3

La productora Atomic Beat vol estar a bones amb la CCMA, manté un altre contracte important amb la Corpo com és produir La Tarda de Catalunya Ràdio. Podria intentar que la seva presentadora, Elisenda Carod, fes el Zona franca, tenint en compte que posar a presentar Joan Rufas, que ja conduïa a TV3 Crackòvia, seria massa boig. O no. Tot el que ha envoltat aquest late ha estat precipitat, accidentat i de mal final previsible. Van començar tard perquè no tenien plató, van fitxar cares noves i sempre va triomfar més a twitter que a la TV. Les queixes de l'horari eren absurdes, quan tots els late de totes les TV en obert comencen quan acaba la programació normal, sigui l'hora que sigu.  I precisament anar tard era el que els permetia uns continguts arriscats.

SIGFRID GRAS Palauet Albeniz Ondas 2022 / Foto: Montse Giralt
Sígfrid Gras / Foto: Montse Giralt

Si el programa fes un 18% de share no hauria passat res de tot això. Està passant ha viscut polèmiques més dures, amb denúncies a la fiscalia, i el programa segueix amb els mateixos col·laboradors. TV3 es queda sense late, a l'espera que decideixin si seguir amb un altre presentador al mateix Zona franca o apostar per un altre programa juvenil totalment diferent. No és el primer cop que un presentador marxa a mitja temporada. Ricard Ustrell va abandonar FAQS al desembre per deixar el programa a Laura Rosel al gener. Laura Rosel va ser acomiadada un desembre per posar Cris Puig al gener.  Mari Pau Huguet va ser acomiadada del TVist al desembre per posar Elisabet Carnicer al gener... El que és nou és que un presentador plegui de dijous a dilluns. Qui perd és l'espectador que volia un late fresc, amb VIPS i que fos notícia pel que hi diuen els convidats.