És la parella més famosa de les notícies d'Antena 3: el veterà Matías Prats, de 71 anys, en actiu i fent els mateixos acudits des de fa dècades, i Mónica Carrillo: 45 anys, senzilla, real, molt més propera. És un dels actius més valuosos de la cadena, sense dubtes. Els informatius de la casa són els més vistos a tot Espanya, i en gran part és gràcies a la feina de Carrillo. L'audiència té una forta base ideològica, és clar: l'espanyolisme sense fissures, com demostra Vicente Vallés en cada ocasió. Però la Mónica no és com la resta: és, de llarg, la més plural, tolerant i oberta dels serveis informatius. Sobretot per un costum que ens regala de tant en tant a les xarxes socials: escriure en català

No és que el seu timeline de Twitter estigui ple de publicacions en la llengua catalana, però en comparació amb la resta de professionals i col·legues que trepitgen aquelles instal·lacions, està a anys llum de distància. La raó és que és d'Elx, i als Països Catalans ja se sap. Per molt que els cogui a Espanya, allà es parla en català. I els hi cou, no en tinguin cap dubte: quan ha gosat fer-ho ha hagut de suportar atacs dels seus suposats amics.

Matias Prats Mónica Carrillo Atresmedia
Matias Prats i Mónica Carrillo / Atresmedia

El contingut del text de la periodista és singular: a banda de la bellesa de l'escrit, ens permet descobrir una de les seves filies. Una de musical, per a més senyes. Carrillo ha reproduït una estrofa de la cançó 'Cel estranger' del grup català Blaumut: "Ara que no tinc paraules, ara que s'esborra el temps, ara que visc a la Lluna i no sé ben bé per què". Ens la imaginem taral·lejant la melodia i la lletra del tema davant de l'ordinador, mentre prepara els donapasos del dia o s'informa de l'actualitat del món que ens envolta. Una gran banda sonora, gràcies a la música de la banda del marit d'Elena Gadel, Toni Pagès, bateria de Blaumut.

La reacció a l'escrit de Carrillo ens permet copsar quin tipus de gent segueix a la comunicadora. Una línia separa uns dels altres: els 'catalanfriendly'... i la resta. Mentre molts l'aplaudeixen i li lloen el bon gust, d'altres deixen anar les típiques bajanades pròpies del monolingüisme espanyolista. No falla. 

monica carrillo Antena 3

Mónica Carrillo / Antena 3

Més Carrillo, menys sectarisme. Endavant les atxes.