Mila Ximénez va complir al maig 69 anys. Els paparazzis la van retratar aquell mateix maig accedint al centre hospitalari on segueix el tractament del seu càncer de pulmó. Una malaltia que l'ha allunyat del seu treball a Sálvame. Segons ha publicat el diari La Razón, la tertuliana es trobaria sedada. I els seus familiars més propers són a prop. Al maig estava a l'hospital i el març en un plató de Telecinco. Aquestes són les seves últimes aparicions:

MILA XIMÉNEZ, MAIG 2021:

mila ximenez GTRES hospital

Mila accedeix a l'hospital, GTRES

MILA XIMÉNEZ MARÇ 2021:

mila ximenez tapada t5

mila ximenez csancer t5

mila ximenez Telecinco cancer

Mila Ximénez a Sálvame, Telecinco

Mila Ximénez va estar aquell 2 de març molt lúcida. Va acceptar el paperot del programa d'aparèixer tapada amb un mocador com Mask singer: Qui és la nostra convidada?. Allà va fer pública una decisió que molts qualificaran de valenta. Simplement va ser una decisió lliure: abandonar la quimioteràpia, com va advertir en el seu moment Rosa María Sardá. Si el tractament era massa agressiu, no valia la pena. Aquestes van ser les paraules exactes de Mila en el seu últim Sálvame:

Mila Ximénez: "Porto al llit gairebé un mes, sé que la gent estava preocupada. No va poder ni pentinar-me perquè cau el cabell. Tot es decideix d'aquí a 2 setmanes, vull treballar. S'ha complicat una de les zones, em fan un TAC, depenent del resultat prendré una decisió. O continuar (amb la químio) o que jo no vull seguir vivint així. El que m'ha passat aquest mes no és vida. No tinc cos. Tinc molta força però cada vegada em costa més aixecar-me".

mila ximenez a baix t5

Mila Ximénez a Sálvame, Telecinco

Mila Ximénez, sobre tractar-se del càncer o deixar-lo: "Prendré una decisió. M'agrada viure però amb qualitat de vida. Ho tinc dit. Si em diuen que viuré tant, m'organitzo la vida. Estic preparada. Quin tranquil·litat allò de Quique San Francisco. Gairebé escric i li dic espera'm. Veient la foto de Pau Donés... Fins a això no arribaré. Amb tubs, ni de conya. Ho juro per la meva filla Alba. Deixaré el tractament i el que duri. No continuaré".

rosa maria sarda la sexta noche

Rosa Maria Sardà en su última entrevista, La Sexta

Recorda poderosament l'última entrevista a Rosa María Sardá: "Quan vaig escriure el llibre no sabia que estaria condemnada a morir de càncer. Però la bestiola segueix allà, tinc nou tractament, però estic molt cansada. L'any que ve veuré què faig. Igual deixo la medicació i que duri el que sigui, al cap i a la fi tinc 78 anys". Sardá i Mila, dues grans dones lliures.