La declaració de Mariano Rajoy al judici al procés era molt esperada, especialment per les televisions estatals que fins ara han passat de puntetes amb les declaracions dels acusats. Veurem també si els diaris, després del vergonyós silenci de les portades d'aquest dimecres, demà posen les paraules de l'expresident del govern en portada.

judici procés Mariano Rajoy mans

Després d'un temps allunyat de l'opinió pública des que el van fer fora de la Moncloa, Rajoy ha tornat a parlar -o a intentar-ho- davant el Tribunal Suprem. Un Rajoy dubitatiu, sovint amb una reptadora i mal entesa actitud davant les preguntes dels advocats de la defensa, que fins i tot s'ha arriscat a que el seu testimoni sigui invalidat per ficar la pota quan en una de les seves respostes ha fet referència a “les declaracions d’aquest matí”, sense referir-se a quina d’elles, sobre les diferències entre el referèndum de l’1-O i la consulta del 9-N. Això ha provocat la intervenció de Jordi Pina, que li ha preguntat si s'ha comunicat amb algun dels testimonis o si ha seguit la sessió. "Jo llegeixo els diaris", ha respost.

mariano rajoy judici proces

Per espai d'una hora i 45 minuts, Rajoy ha dit que llegeix els diaris digitals i també ha dit que algunes de les seves consideracions les feia pel que havia vist a les televisions. Però no sabem si també s'informa del que passa via Twitter. Si és així, també es trobarà amb la reacció de la xarxa després de sentir-lo respondre matusserament a les preguntes dels lletrats. Una xarxa on els memes han començat a aflorar amb més rotunditat que la seva declaració.

La xarxa segur que està trista perquè Rajoy no pugui tornar a declarar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat