Hi ha gent que es creu que quan no es parla d'alguna cosa, és com si no existís. Com els nens petits quan tenen por després de tenir un malson o veure d'estrangis una pel·li de por, que després quan són al llit, es cobreixen fins al cap amb el llençol, confiant que el suposat perill que els amenaça passi de llarg. Aquesta actitud pueril és la que han adoptat els principals diaris de Madrid de cara al judici al procés. Escriu Antoni Maria Piqué que "La decisió de no parlar-ne gairebé mai en primera pàgina serà un bon cas d’estudi a les facultats de Comunicació". 

ABC

LR

Les vergonyoses capçaleres de diaris com ABC, La Razón o El País es posen de perfil per no posar CAP notícia de les declaracions de Jordi Cuixart i Carme Forcadell en la portada i decantar-se per d'altres qüestions. El que sigui per no escoltar o llegir res sobre els acusats. Malauradament, l'efecte llençol de nen espantat també el segueixen segons quines televisions. S'entén que no facin el mateix que TVC, que no només està donant àmplia cobertura al 3/24, sinó també a TV3, on s'estan emetent les jornades maratonianes del judici tant a Els Matins com a Tot es mou. Però aquest dimecres s'ha produït un curiós efecte. Aquest dimecres s'ha donat més volada al judici el dia que, oh, sorpresa, testificaven Soraya Sáenz de Santamaría o Mariano Rajoy.

rajoy la sexta

La Sexta

A La Sexta, per exemple, fent un especial d'Al rojo vivo en lloc de Zapeando. García Ferreras dedicant la tarda a escoltar l'expresident del Govern. No va passar així el dia que, per exemple, va declarar Carme Forcadell a la mateixa hora que ho està fent Rajoy. Ni quan van declarar la resta dels acusats. A Cuatro, segona cadena de Mediaset, han fet com Atresmedia amb la Sexta i també estan donant cobertura abastament als minuts dedicats al judici aquest dimecres. Per no parlar dels minuts que li han dedicat avui al judici tant Espejo público com El diario de Ana Rosa.

Curiosament, tant Soraya com Rajoy han assegurat que molts de les qüestions relatives al procés les van saber mirant la tele. I els programes matinals de Telecinco i Antena 3, encantats:

Estarem atents per saber si aquesta àmplia cobertura del judici al procés té continuïtat o no els propers dies... Malauradament, ja sabem la resposta...

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat