La manifestació pels carrers de Barcelona d'aquest passat divendres 21 de desembre ha deixat moltes imatges en la retina: detencions, càrregues, manifestants amb la cara destapada aturant encaputxats... i reporters de totes les televisions, les catalanes i les estatals. Entre aquests últims, El programa de Ana Rosa va fer un ampli desplegament. Alguns dels periodistes del programa, com Marc Calderó, ensenyaven trossos de pedra i li deien al càmera  "Cuidado Alfonso que no te den en la cabeza, cuidao que nos van a dar"Ana Rosa s'hi abonava "No hemos venido a inmolarnos".

marc caldero t5

Telecinco

Ana Rosa insistia en que a Barcelona hi havia hagut poc menys que una guerra: "Mis compañeros, valientes, se están jugando el tipo y a eso no hay derecho. No llevamos adoquines, ni huevos, ni pintura, ni increpamos a las fuerzas de seguridad. Estamos informando para que se sepa lo que está pasando". Mayka Navarro, però, la contradeia: "Estamos bien. Hay gente de la manifestación que está intentando que nos comuniquemos. La gran mayoría nos increpa pero nos permiten hacer perfectamente el directo sin ningún tipo de problema. Es la actitud de la gran mayoría de la gente. Me estará viendo mi madre y estará preocupada".

mayka

Telecinco

Vint-i-quatre hores després, però, la periodista de Telecinco s'ha ensorrat quan ha recordat les imatges. En una entrevista al programa El suplement de Catalunya Ràdio amb Roger Escapa, Navarro ha explicat el que va sentir durant la manifestació: "Durant un any i mig he intentat explicar que aquesta societat no estava trencada. I ho defensava amb convicció, no és cap paper que faig. Explico el que veig". El que s'ha trencat, però, ha estat ella, que s'ha posat a plorar desconsolada: "En un moment de la mani a Via Laietana m'adverteixen que estic provocant. Jo vaig demanar tallar la connexió perquè no volia plorar ni que se'm trenqués la veu. Em van fer mal al cor, a l'ànima. No podia fer la meva feina".

mayka4

Telecinco

"Alguns dels que ahir em cridaven i em deien '¡feixista, marxa dels nostres carrers!', segurament són gent adorable i normal. Però no tinc per què explicar si soc independentista o no. És més complicat ara mateix explicar el que passa a Catalunya que no pas el crim de Susqueda", lamentava la reportera d'Ana Rosa davant els micròfons de Catalunya Ràdio. La periodista explica que li van fer un 'passadís' perquè marxés: "Jo no volia marxar. Si marxem, qui es queda? Com puc marxar amb el crit de feixista? El meu pare no em pot veure marxar quan em diuen feixista!...." ha dit una Navarro que en aquest moment no ha pogut continuar amb el seu discurs. Pots escoltar-ho clicant damunt la foto:

mayka3

@elsuplement

Mayka Navarro no pot oblidar el que va viure ahir. Va 'rebre' per part dels que li cridaven 'feixista' i també ha 'rebut' per part d'alguns unionistes que li critiquen precisament que en mig de la connexió no lapidés els CDR amb les seves paraules i sí enviés missatges tranquil·litzadors a la seva mare:

21D, un dia que lamentablement, sempre quedarà en la memòria de la periodista.