Els matinals de les TV nacionals han fet l'agost el 21-D. Quan hi ha una manifestació sempre acostuma a ser al matí i Griso i AR en tenen prou posant un reporter al mig dels manifestants per titular: "Caos, violencia y destrucción". Es diu dret a manifestar-se i acostuma a ser amb crits i agressivitat. Si hi ha violència física és una altra cosa i la policia deté els violents. El relat és així de fàcil. Però Ana Rosa fa dies que anuncia que Barcelona serà una guerra i no podia decebre els seus espectadors. Pedres contra els mossos? El seu reporter Marc Calderó ensenya un tros de pedra a càmera i li diu a l'operador de càmera "Cuidado Alfonso que no te den en la cabeza, cuidao que nos van a dar". Ana Rosa: "No hemos venido a inmolarnos".

marc caldero t5

Telecinco (clica la foto per veure el vídeo)

Una més experimentada Mayka Navarro sap de què va una mani. En cobreix des de fa dècades a Barcelona, de mossos, d'okupes, de taxistes, i ara d'indepes. Posa cada cosa al seu lloc i des del mig de la manifestació de la Via Laietana contradiu la imatge bèl·lica que ven Ana Rosa. "Es un poquito complicado hacer este directo. Estamos bien, haciendo el directo. Estamos bien. Hay gente de la manifestación que está intentando que nos comuniquemos. La gran mayoría nos increpa pero nos permiten hacer perfectamente el directo sin ningún tipo de problema. Es la actitud de la gran mayoría de la gente. Me estará viendo mi madre y estará preocupada". Ana Rosa: "Estoy preocupada hasta yo". Aquest és el vídeo:

Al final l'aborda un manifestant de la tercera edat i en català li diu "Això és una provocació. Tindríeu que marxar ja" i Mayka li respon educada i agafant-lo tendrament de la mà "No, no, jo estic treballant. Jo lo que estic dient és lo que s'ha vist. Estic sent bastant respectuosa amb tothom". Impecable Mayka. El plano curt sembla que estigui en un caos. El Nacionalen exclusiva el plano obert amb Mayka Navarro dins. Protegida per un cercle de seguretat per poder fer la seva feina de manera impecable. Com ha fet.

Josep Antich

Res de nou en una mani indepe com n'hi ha mil. Però Ana Rosa Quintana ja té escrit el parte de guerra: “Mis compañeros, valientes, se están jugando el tipo y a eso no hay derecho. No llevamos adoquines, ni huevos, ni pintura, ni increpamos a las fuerzas de seguridad. Estamos informando para que se sepa lo que está pasando". El que està passant ho ha explicat la gran Mayka Navarro.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat