Per si faltaven evidències que acreditessin que són una parella enamorada i que la seva història és molt real, les cracs del Barça femení Mapi Leon i Ingrid Engen acaben de fer un pas definitiu: la presentació oficial a amics i familiars. Un moment determinant, una prova de foc, un punt d'inflexió. Separades durant els dies de Nadal, la defensa i la migcampista culers s'han retrobat per acomiadar l'any i donar la benvinguda a 2023. El punt d'encontre no ha estat, però, ni Barcelona ni les instal·lacions de l'equip blaugrana. Ni molt menys: hem de buscar a 300 quilòmetres de la capital de Catalunya, a Saragossa. A la ciutat natal de la Mapi, on té els seus éssers més estimats. Un escenari on l'escandinava ha estat rebuda com a una més del clan. Com ha de ser. 

El romanç entre León i Engen va saltar a la primera plana durant les passades vacances d'estiu a Menorca. Les companyes de la primera plantilla van gaudir d'uns dies inoblidables a les Balears, banyant-se en les seves aigües turqueses i recorrent cada indret de la seva geografia totalment enamorades. Poc temps després la parella s'havia de separar pels compromisos de cadascuna d'elles amb les seleccions nacionals i la disputa de l'Eurocopa. Una cita, per cert, que fa l'efecte que serà la última de l'aragonesa amb el combinat de Jorge Vilda. La Mapi no tornarà mentre el tècnic continuï en el càrrec, així com d'altres jugadores, principalment blaugranes. Tornant a qüestions més íntimes, però, les dues esportistes van tenir l'oportunitat de retrobar-se a Oslo: la Mapi va fer de guiri a Noruega. No sabem si allà li van presentar a la família d'Engen, cosa que sí hem vist a les publicacions que han compartit durant aquests dies a l'Aragó.

Mapi León y Engen @marialeonn16
Mapi León i Ingrid Engen / @marialeonn16

Mapi i Engen es retroben a Saragossa per passar el Cap d'Any

Les imatges són una meravella: transmeten alegria, il·lusió, amor a dojo. I són tendres, especialment aquelles en les que els progenitors de la defensa culer són protagonistes. Sorprenen alguns escenaris escollits de les instantànies, realment pintorescos i amb un cel gairebé cinematogràfic. L'excursió també ha ofert temps per compartir vivències amb les amigues de León, per exemple mentre visitaven un mirador panoràmic sobre un dels monuments més famosos de Saragossa, la Basílica del Pilar. Amor d'altura, mai millor dit, més alt fins i tot que 'La Pilarica'. Engen no ha perdut ni un segon el seu somriure més radiant, fotografiant-se en cada racó de la ciutat, com ara als ponts que creuen el riu Ebre. Un àlbum molt complet, però al que li faltava el millor document gràfic. El més íntim, divertit i apassionat de tots ells.

Mapi y engen Zaragoza @marialeonn16
Mapi i Engen a Saragossa / @marialeonn16
Engen en Zaragoza @ingrid engen
Engen a Saragossa / @ingrid_engen

La foto d'Engen a Can León que és or: en pijama i molt enamorada

Engen ha dormit amb la seva parella a la casa familiar de la Mapi durant el final d'any. Que com ho sabem? Ho deduïm per una de les fotografies, en la que llueix un vestuari inconfusible. Ingrid Engen en pijama, asseguda en un sofà, i amb una mirada que ja la voldríem gaudir moltes parelles. Allò de 'mírame com Engen mira a Mapi' elevat a l'enèsima potència. Per això principalment la frase amb la que León defineix aquests dies juntes: "Muero de amor". Els seguidors de les blaugranes​, fosos. Nosaltres també.

Ingrid Engen pijama @marialeonn16
Ingrid Engen en pijama a casa de la Mapi / @marialeonn16
comentarios Mapi Engen fin de año Instagram
Els seguidors, fosos amb Mapi i Engen / Instagram
Engen y Mapi Zaragoza @ingrid engen
El petó de Mapi a Engen a Saragossa / @ingrid_engen

2023 comença fort. Això sí, es tracta només de l'aperitiu de tot el que ha de venir durant els pròxims mesos. Tant de bo que siguin èxits personals i esportius sense aturador. S'ho mereixen.