Que el Barça femení és actualment el patrimoni més valuós i amb futur del club és una veritat com a un temple. I que estan revolucionant l'univers futbolístic a molts nivells, també. Les noies culers són un espectacle amb la pilota, fan vibrar i fan patir, són campiones fins i tot quan perden. Afortunadament això no és pas habitual i el públic ho sap: per això destrossa rècords d'assistència a nivell mundial per anar a veure-les jugar al Camp Nou. Perquè practiquen un joc fabulós i perquè desprenen allò especial que només és a l'alçada dels escollits, dels cracs.

L'interès traspassa des de fa temps la cosa purament esportiva. Com a ídoles que són, també volem saber com és la seva vida fora del camp, què fan, a qui estimen. Una d'elles està vivint un pre-estiu en el que deixar-se anar sentimentalment: la defensa blaugrana Mapi León, líder indiscutible en la rereguarda de l'equip, MVP de la passada final de Copa. La de Saragossa i la noruega Ingrid Syrstad Engen han connectat d'una manera espectacular, i passen tot el temps que poden juntes, gaudint de plans a paradisos de la Mediterrània​ com Menorca i del seu enamorament. Fan patxoca.

Malgrat que la temporada de clubs ha acabat, no així els compromisos amb les seleccions nacionals. El dia 6 de juliol arranca l'Eurocopa Femenina a Anglaterra i els combinats d'Espanya i Noruega disputaran la fase de grups. Totes dues estan seleccionades als seus països, és clar, i es van haver de separar durant uns dies per assistir a les concentracions i entrenaments previs a la cita. Ara han pogut fer una aturada abans de pujar a l'avió i posar rumb el Regne Unit, on es jugaran el títol més important a nivell europeu de seleccions. S'han retrobat a Oslo, tornant-li Mapi la visita a Engen. I la felicitat ha estat total. Fan una parella genial, i el que és millor: estan enamorades. 

Mapi Noruega Instagram
Mapi León a Noruega / Instagram

La parella s'està especialitzant en immortalitzar petits gestos d'afecte que arrasen entre el públic i els fans. No només són els petons, que també: és encara més bonic i definitiu veure el rostre de la María, com observa la seva companya, se li cau la baba. Engen, aprofitant la seva estada a Noruega, li diu divertida "hola guiri". Els papers s'intercanvien, però l'amor és correspost l'una envers l'altra. El que queda clar és que estan omplint el dipòsit de benzina amorós per portar millor la propera separació quan comencin els partits de la competició. I evidentment, totes dues volen arribar al més lluny possible, amb el que allò suposa: no veure's en un munt de temps.

Mapi León beso a Engen Instagram
El petó de Mapi León a Engen / Instagram

Si l'amor porta motivació per a la feina, la Mapi i la Engen signaran l'Eurocopa de les seves vides. Imparables. Felicitats i sort!