La temporada 21-22 del Barça Femení ha estat històrica. Malgrat haver-se quedat sense revalidar el títol de la Champions League, les blaugranes han arrasat en les competicions domèstiques. 3 de 3: Lliga (guanyant tots els partits, un rècord), Supercopa i Copa de la Reina, que no la de Letícia. Fabulós. El nivell és excels, l'esforç descomunal, l'exemple impecable. I l'efecte que provoquen entre els aficionats, gegantí. Ja no és només que hagin batut dues vegades consecutives el rècord d'assistència en un partit de futbol femení, és que milions de persones se saben la plantilla de memòria. Normal: tenim una Pilota d'Or com Alexia Putellas i cracs increïbles com Aitana Bonmatí, Claudia Pina, Mariona, Hansen, Martens, Jennifer Hermoso, Irene Paredes... i així totes i cadascuna d'elles. Ara bé, no podem deixar de parlar de la jefa de la defensa. La recent MVP de la final de Copa. María Pilar León, la Mapi. No n'hi ha cap com a ella. 

Mapi León MVP Copa @marialeonn16
Mapi León, la MVP de la Copa / @marialeonn16

La de Saragossa es va refer de la desfeta a Torí davant de l'Olympique de Lió i de quina manera: signant dos partits de Copa immaculats i imperials. Per això la van nomenar com a millor jugadora de la golejada per 6-1 a l'Sporting de Huelva, el rival de la final del passat diumenge. Si fots 6 gols però la teva millor jugadora és la teva central és que és molt bona. Normal que el Barça abonés 50.000€ a l'Atlético de Madrid per fer-se amb els seus serveis el 2017, establint una fita impensable fins aquell dia en el futbol femení: pagar per un traspàs. La primera del futbol espanyol. Cada cèntim està ben invertit. De fet és una ganga. La Mapi trenca esquemes.

Mapi Leon Esther Gonzalez Barca femenino Real Madrid EFE
Mapi León, un baluard en defensa / EFE

El bon sabor de boca d'acabar amb tres títols més a les vitrines del club ha fet que l'inici de les vacances hagi estat encara més dolç i alegre. L'entorn hi ajuda, és clar: anar a Menorca en aquestes dates és un autèntic luxe, sense la pressió dels visitants que arribaran en poques setmanes, a partir de Sant Joan. La jugadora ha gaudit d'una cala molt especial a prop de Ciutadella, Cala en Brut. Una zona de plataformes per saltar a aigües turqueses realment singular. Una jornada magnífica en què ha lluit un biquini que causarà sensació i exhaurirà les seves existències. És l'efecte arrabassador del Barça Femení. Cracs. 

La Mapi no ha estat sola en aquesta jornada de sol i mar. L'acompanya Ingrid Syrstad Engen, una altra jugadora culer amb qui manté una relació molt estreta. L'aragonesa i la noruega són inseparables, formen un gran equip dins i fora del terreny de joc. Fins al punt de compartir el seu temps lluny de l'àmbit esportiu: no està gens malament quan portes molts mesos treballant cada dia l'una al costat de l'altra. Les fotos fan venir ganes de deixar-ho tot i capbussar-se en les cristal·lines aigües de la cala menorquina, un petit tros de paradís.

Mapi León y Engen @marialeonn16
Mapi León i Engen / @marialeonn16

El descans de les guerreres, més que merescut. L'any vinent s'ha de pencar encara més fort per fer el 4 de 4. Per ganes i talent no serà.