Lluís Marquina abandona TV3. El presentador de la part frívola del magazine de tardes Tot es mou anuncia per sorpresa al seu compte d'Instagram que deixa la cadena amb una excedència per tornar en el futur. No marxa a la competència sinó que plega "per ocupar-me de la meva família, que tinc canalla". No plega immediatament sinó que acabarà la temporada fins al juliol. TV3 ja comença a buscar un o una substituta pel setembre. Al seu Instagram ha dit això:

Marquina té 40 anys i en porta 20 de treballador fix a TV3. Ha fet programes juvenils com l'Info K o el Generació digital i afrontava, amb poca audiència i alguna crítica àcida, la part difícil del Tot es mou, la d'entreteniment. TV3 sempre ha externalitzat els programes d'entreteniment. És una TV de periodistes. Marquina ha dit prou: "Posar la cara a un macroprograma de directe setmanal, amb l’entreteniment com a encàrrec, m’ha posat a prova en múltiples ocasions. Però ara vull fer una pausa en aquest trajecte. Aturar aquest viatge frenètic per ocupar-me del projecte més apassionant i gratificant de tots: el de la família. He demanat un permís". En antena ha confirmat minuts després la notícia:

marquina TV3

Marquina diu adeu a TV3

Marquina al camerino: "Intento ser transparent amb l'audiència i avui he comunicat a l'equip i a Instagram que he demanat a TV3 fer una pausa, un permís per fer un canvi de ritme per estar més amb la meva família. Tinc canalla". Hauria estat un bon col·laborador però com a presentador és fluix. Els possibles substituts dins l'equip són els reporters Jordi Gil i Laia Ferrer. L'altra opció és recórrer a una cara popular de la casa o de fora de la casa. Vicent Sanchis té una patata calenta pel setembre. El programa ja ha patit un ball de presentadors.

melero ok  tv3

Melero i Sòria a l'inici, TV3

Marquina mai va ser la primera opció per co-presentar el programa. Va estrenar-se amb la parella Helena G. Melero i el periodista d'Esports Francesc Sòria. Marquina va acabar substituint-lo. El programa ja va patir un canvi de directora, que va dimitir. Ara ho és Montse Tió. Quan Marquina va estar malalt van optar per una substituta que no va fer el pes, Elisenda Pineda. Ara llegeix al telepròmter una secció sobre Manuel Vázquez Montalbán. Un despropòsit.

Tot es mou Elena+Marquina

Melero i Marquina, TV3

Laura Fa denunciava ahir mateix que a TV3 sempre surten els mateixos. Marquina tornarà a TV3 amb un nou projecte i ara comencen les apostes, cops de colze i cursa per qui serà el millor presentador d'Entreteniment de TV3. Difícil.