TV3 té un greu problema de presentadors i col·laboradors. Sempre hi surten els mateixos. A la TV pública n'hi hauria d'haver prou amb ser bo i català per treballar-hi. Però hi ha un altre requisit mai confessat però evidentíssim mirant la cadena: cal semblar molt catalanet, per l'accent, la contenció i la formalitat. Per entendre'ns, Lluís Marquina pot ser presentador d'un magazine diari, Tot es mou fent mala audiència però Laura Fa només hi pot sortir de col·laboradora algun dia i camuflada entre més cares. I Laura Fa ha dit prou.

torito TV3

Torito al programa Fora de carta (2017), TV3

Laura Fa ha escrit un article molt valent al web El món de la tele on denuncia que ella, com Torito, forma part dels estigmatitzats a TV3, que mai podran presentar o tenir secció fixa: "Podem anar a TV3 és a col·laborar com un espècimen anecdòtic. No una aposta en ferm. No el lobby acceptat". Els que sí accepta la CCMA, el CAC, Vicent Sanchis o els directors dels programes són "Roger de Gràcia, Espartac Peran, potser l'Anna Simón, si molt m'apures". O altres cares repetides a TV3 i Catalunya Ràdio que cobren dels dos mitjans i fan unes xifres ridícules d'audiència a la ràdio. A tall d'exemple explica com un dia la productora Magnolia va contractar Torito i el van haver de fer fora l'endemà.

torito laura fa tv3

Laura Fa i Torito a TV3

Corria el 2017, dirigia Vicent Sanchis, i un dels èxits de TV3 era Joc de cartes. Es van empescar un programa posterior d'estiu amb Torito i Laura Fa que es deia Fora de carta. Una crítica l'endemà al diari Ara, només per subscriptors, de la senyora Mònica Planas va fer acomiadar Torito, el mallorquí Kike Jiménez exitós personatge a Vitamina N de Jordi González. Mai més ha posat un peu a TV3. Escriu Laura Fa: "Una mala crítica l'endemà pel seu paper massa esbojarrat va fer que no el tornessin a trucar. Comencem a canviar aquests crítics de tele tan carrinclons que els hi fa basarda tot el que no sigui l'encarcarament dels anys 90. Crítics que només frisen amb Mari Pau Huguet i s'ofenen veient l'espectacle del Torito. La solució serà canviar aquests 'influcrítics' que tant dominen el panorama televisiu". 

monica planas TV3

Mònica Planas a la seva secció d'Està passant, TV3

Mònica Planas va escriure així de Torito i el programa: "patetisme nocturn, ridícul, agre, xerrameca, trist, foteses, mico de fira,  prepotència còmica, vedet poca-solta, vulgaritat, poc respecte, indigne, patètic". A una sola columna. Laura Fa, que participava en aquell programa, sap de què parla. Aquesta vomitada de Planas va contribuir a fer perdre la feina de Torito. Planas en canvi adora els programes que la paguen o que tenen periodistes del seu diari, com el de Ricard Ustrell. Quan va tenir secció fixa a l'Està passant va ser tan fluixa que no hi ha tornat. Però hi surt, com la Mari Pau o Marquina. Laura Fa, que treballa a TV3, ha estat MOLT valenta. La nova CCMA té feina.