L'atzar, les casualitats... o els canvis en la programació, han fet que per molt poc temps, dues de les millors presentadores d'aquest país, i al mateix temps, dues persones meravelloses, no es puguin donar pas l'una a l'altra en la graella de TV3. Durant molts anys, totes dues han estat dos dels pals de paller de Televisió de Catalunya, ocupant moltes hores de programació i presentant-se davant dels espectadors amb dos dels programes més emblemàtics de la casa. D'una banda, Lídia Heredia amb el seu Els Matins. I de l'altra, Helena Garcia Melero amb el Tot es mou. Ara el programa de la Melero ha canviat les tardes pels matins, va just després d'Els Matins, però qui li dona pas, qui li dona el relleu precedint-la en la graella no és la Lídia sinó l'Ariadna Oltra, des que la periodista de Badalona va fer les maletes i va marxar als Estats Units per emprendre una nova aventura com a corresponsal de TV3.

Lídia Heredia RAC1
Lídia Heredia / RAC1
TV3 Helena Garcia Melero
Helena Garcia Melero / TV3

Fa uns dies el programa La nit dels ignorants de Catalunya Ràdio va entrevistar la Lídia Heredia. Una conversa deliciosa amb Xavier Solà. Una conversa que va tenir una convidada inesperada que temps enrera, va protagonitzar un moment sensacional amb la seva filla, quan encara estava, precisament, al programa que ara ha deixat Lídia Heredia, Els Matins. Parlem de la mare de l'Helena Garcia Melero, la Rosa Maria, que va telefonar al programa per resoldre un dubte culinari. “Nosaltres tenim a casa el costum de, quan fem caldo i per Nadal, que sobre tanta cosa, fer croquetes. Jo sempre faig les croquetes amb tot talladet o trituradet, però quan les arrebosso ho faig amb ou, farina de galeta i les congelo. En faig 40 o 50 i les vaig traient quan les necessito. Aleshores les vaig fregint. Que d’entrada l’ou i la farina de galeta estiguin congelats, pot perjudicar el producte?”, va demanar. Al plató ningú sabia el que estava passant, però la cara de l’Helena Garcia Melero era un poema: "Això és molt fort. De cop dic, però si és ella! I ara no he sentit la pregunta”.

melero cara
La cara de l'Helena Garcia Melero, un poema en reconèixer la trucada de sa mare / TV3
melero cara2
La cara de l'Helena Garcia Melero, un poema en reconèixer la trucada de sa mare / TV3
Helena Garcia Melero y su madre Rosa Maria @hgmelero
Helena Garcia Melero i la seva mare Rosa Maria @hgmelero

Ens encanta la Rosa Maria. Des d'En Blau demanem que la fitxin com a tertuliana d'alguna programa. O que faci una secció amb la seva filla al Tot es mou, 'Melero i Melero', o alguna cosa per l'estil. Perquè ara ha tornat a intervenir i a trucar en directe a un programa de la Corpo, l'esmentat de Catalunya Ràdio, on entrevistaven la Lídia, que només de sentir-la es pixa de riure. I la Rosa Maria: "Te'n recordes aquella vegada, la nit de Reis, que feia un fred que pelava i tu amb els dos nens i els fanalets...? Aprofito per desitjar-te que us ho passeu molt bé, ets una crack, vals molt, m'encantes, ets tan natural explicant les coses... Et felicito, t'estimo i et dono una abraçada... te'n recordes aquell dia allà penjades en un 'camión'?". Meravellosa. I la Lídia, encantada de la vida que li diguin crack: "I ho diu la mare de la Melero, eh?". I fent com si fos la seva pròpia mare, preocupada per ella: "T'anirà bé filla... si soluciones lo de l'anglès, que deu ser el pitjor". La Lídia, però, es defensa força bé amb l'idioma, "no és la meva màxima preocupació, el tinc prou bé per sortir-me'n, no pateixo per això". I la Rosa Maria respira tranquil·la.

Presentación temporada 21-22 TV3, Lidia Heredia - Montse Giralt
Lídia Heredia / Foto: Montse Giralt

Però la Rosa Maria estava embalada i seguia enamorant els oients i la Lídia: "Jo parlo amb gent eh?, i igual que li dic: 'Maria Helena, això....', de TV3". La Lídia corrobora que la Rosa Maria "és una espectadora crítica". I la mare de l'Helena que diu la millor frase, quan afegeix: "També li dic sempre que es talli els cabells i no hi ha manera". La Lídia, por lo que pueda ser, li diu a la Rosa Maria que "jo me l'he tallat avui. A veure si t'agrada quan em vegis". I la oient: "Ooohh!! Què moona! Doncs a veure si amb ella li dius i a tu et fa més cas!!". I la Lídia: "Ara li diré, li enviaré un missatge"... Meravellós. Poden sentir el moment a partir del minut 32' 50":

De moment, l'Helena no li ha fet cas ni a la seva mare ni a la Lídia Heredia, i continua amb els cabells llargs... Demanem des d'aquí que el dia que se'ls talli, la Rosa Maria truqui en directe al Tot es mou per dir-li: "Homeee! Ara sí! Ja era hora, filla!"... Ah! I que li enviï un tupper de les seves famoses croquetes a la Lídia als Estats Units.