La temporada televisiva, que, com ja saben, és com el curs escolar o com les Lligues de futbol, de setembre a juny, és a punt de posar la cloenda. Les diferents cadenes es preparen per posar el punt i final als seus programes i des de fa dies confeccionen la seva graella estiuenca. Però no només això, evidentment, als despatxos de les principals cadenes també s'està treballant a velocitat de creuer per confeccionar i dissenyar les graelles que veuran els seus espectadors a partir de setembre. I a TV3 s'acosten canvis substancials. La cadena pública catalana ha de moure fitxes, fer retocs i pensar noves apostes per plantar cara a la competència i per aconseguir ser líders i que els espectadors catalans els triïn a ells. Amb algunes excepcions, com l'exitós Eufòria, un èxit majúscul, cal una sacsejada a Sant Joan Despí per fer una tele més competitiva i atractiva pel públic de Catalunya.

hgmelero 275470083 1084732818924881 8575581212031494829 n
Helena Garcia Melero / @hgmelero
melerohelenagarcia 98144846 557713231828784 7452961421386412999 n
Helena Garcia Melero al 'Tot es mou' / Instagram

Fa un parell de setmanes els informàvem d'una notable novetat de cara a aquest estiu. Perquè l'Helena García Melero, una de les professionals més estimades, carismàtiques, respectades i elogiades de la casa, es mereix unes vacances com Déu mana, després de sortir cada tarda i fer tantes hores diàries al Tot es mou. Però que els fans del Tot es mou no pateixin, que tindrà una bona substituta. Perquè enguany, aquest estiu del 2022, hi haurà un programa de tardes en directe cada dia, com feia molts anys que no passava. Des del Vacances pagades presentat per Sandra Barneda que això no passava. I ja ha plogut. TV3 aposta aquest any per fer el primer magazín de tardes a l'estiu des de fa segles. I la tria no podria haver estat més encertada: donar continuïtat al que porten fent cada dia durant tot l'any, és a dir, perllongar el Tot es mou i que enguany no es posi el cartell de 'Tancat per vacances'. I qui el presentarà? A l'hora de buscar-la, han fet bé de mirar cap endins, al mateix equip, on des de fa un temps forma part de l'equip de redacció: Sara Loscos.

sara loscos
Sara Loscos al 'Tot es mou' / TV3

Ara bé, la Melero, tot i descansar, segur que no desconnectarà del tot. Per què? Pel nou encàrrec que té de cara al setembre. Perquè no només deixarem de veure-la presentant a les tardes durant l'estiu, sinó que quan torni, tampoc la veurem en aquesta franja. Perquè el Tot es mou ja no es veurà més per les tardes. Cop de timó de TV3, canvi de rumb sorprenent. Per què? Perquè ara el programa passarà a emetre's als migdies, després d'Els Matins. Ara doncs, veurem l'Helena, no a l'hora del te o del berenar, sinó a l'hora de l'aperitiu, una vella idea inicial que ja sonava quan es va apostar pel programa. Tot es mou canvia de franja horària, una notícia que acaben de comunicar als membres de l'equip, que ja saben que a partir del setembre, hauran d'entrar a treballar força més d'hora.

helena g. melero tv3
Helena Garcia Melero / TV3
ricardustrell 176254926 388943542424425 8570527430367191242 n
Ricard Ustrell al 'Planta baixa' / Instagram

El canvi implica de retruc una incògnita: què passarà amb el programa que ara ocupa la franja on anirà la Melero? Tot sembla indicar que el Planta baixa passarà a les tardes, si més no, que li encarregarien a Ricard Ustrell produir el programa de tardes, veurem si amb ell presentant o no. Fonts de TV3 creuen que aquest serà l'efecte dòmino que es produirà a la graella. Veurem el pressupost amb el que compta TV3 de cara a la pròxima temporada, veurem si dona per pagar diners a productores externes o si pel contrari han de comptar exclusivament amb la feina que es faci des de la pròpia TVC. No serà l'únic canvi important a TV3. estiguin atents a EN Blau perquè vaticinem uns dies mogudets amb decisions importants sobre la graella de Televisió de Catalunya.