TV3 ha engegat la nova temporada, la primera post-Vicent Sanchis. I tot sembla igual. L'únic canvi visible, permutar els llocs de Tot es mou i Planta baixa, està sortint malament. El nou programa de tarda, ara amb Agnès Marquès, baixa al 7,8% d'audiència mentre a la seva hora, Sálvame fa el doble: 15,1%. TV3 té un problema amb l'entreteniment i el nou programa de tarda, que fa una productora externa, haurà de fer molts canvis. La resta segueix si fa no fa igual, per què canviar una tele líder? Però no tothom s'ha estrenat. Ens falta veure Lídia Heredia amb la Casa Blanca de fons, com a nova corresponsal de TV3 a Washington, després de deixar Els matins com va revelar en exclusiva EN Blau el passat 30 de març. Canvia perquè la seva cadira del programa, entrevistant els polítics com Arrimadas, era la cadira elèctrica.

Lídia Heredia TV3
Lídia Heredia TV3

Aviat començarà Heredia a parlar anglès i a dir allò de "Lídia Heredia, TV3, Washington". La cantarella que abans han fet Joan Nogués, Ramon Rovira, Antoni Bassas o Raquel Sans. Qui ha desaparegut d'Els matins amb Ariadna oltra és Albert Om, la seva secció dels dilluns a TV3 on lluïa complicitat amb la Lídia. Ara ella va al seu programa de RAC1 per ser entrevistada, i ho revela tot. Lídia Heredia a Islàndia: "Si res no es torça marxo als EUA el dia 16 de setembre. M'he trobat al conde de Godó a l'ascensor de RAC1 i he pensat ai sí que estic a Can Godó. No m'abraço massa a Toni Clapés perquè tinc una costella fisurada. No té cap glamour, vaig intentar pescar una baieta d'un celobert. Vaig bascular sobre l'ampit cantellut de la finestra i vaig sentir clac. Era una baieta, quina necessitat hi havia? Ara no puc abraçar ni cardar normal. Estic en un comiat delicat a mi que m'agrada el contacte".

Heredia amb 50 anys acabats de fer tria fer aquest canvi, perquè vol: "Marxo, per normativa interna, entre 2 i 5 anys, penso en 4 perquè és la mitjana dels que marxen, estan un mandat presidencial, quatre. Bassas em va dir que hi havia d'anar en bona forma física, i jo amb una costella fisurada. Tots em diuen que és una de les millors coses que em passaran a la meva vida. Jo vaig decidir abans què no volia fer, Els matins, que què volia fer. La meva etapa a Els matins s'havia d'acabar. Han estat 8 anys més els 3 del Cuní. I estar amb Cuní és el triple. 11 anys de format ja està bé. En deu dies marxo sola i a partir del gener vindran 3, la meva parella i els meus fills. Per això marxen menys dones a fer de corresponsal. El meu home treballarà allà a partir del gener. I els meus fills tenen 16 i 19 anys i han decidit venir amb mi. És un acte d'amor. El meu marit no és periodista i és una parella estupenda. Primer es va quedar xocat però quan va veure que era possible és gairebé el més engrescat".

Lídia Heredia a RAC1
Lídia Heredia a RAC1

Heredia està molt enxufada, està molt deixada anar tota l'entrevista: "He notat un xute d'energia personal i professional. És un embolic meravellós. Tinc més ganes que nervis, però mig i mig. Serem tres, un productor, un càmera que és el Guillem Ferrerons i jo. No tinc cap por concreta. M'he llevat suada, amb neguits, no sabia si era la menopausa o el neguit de Washington. Tinc el neguit de repte, fa molt que no feia carrer. A Telecinco i a TV3 a l'En directe. Aquest estiu he estudiat anglès i de tot. Hi ha eleccions el 8 de novembre". Heredia íntima: "La meva primera feina va ser a Mango els dissabtes a Badalona, amb 17 anys, plegant jerseis com una "posesa". Arribava a casa rebentada. Estava fent BUP o COU. No havia començat Periodisme. Dubtava entre ser advocada, veterinària, psicòloga... i al final Periodisme". Encara més íntima, la família: "Els meus avis venen d'Almería i la meva família materna de Badalona. La mare era mestra i el pare tenia un taller mecànic. El meu pare va morir als 64 anys després de fer uns musclos amb mi, molt jove". Això ja ho va explicar Al cotxe, el programa de TV3 on tothom plora recordant el pare mort. En Blau ho va explicar aquí. Heredia no es penedeix de res: "Tot té el seu què". Meravellosa. Serà la millor corresponsal.