Des de fa més de 15 anys, quan els catalans es lleven i encenen la tele, a TV3 emeten Els Matins. Pel programa han passat grans comunicadors del país: des de Josep Cuní, passant per Ariadna Oltra i anant a petar a Lídia Heredia. També l’Helena Garcia Melero, que va fer de presentadora en dues etapes diferents, entre 2004 i 2007 i entre 2010 i 2015. Centenars d’episodis i un moment per a la història de la televisió pública: la trucada d’una dona que la va deixar amb la boca oberta.

melero  TV3

TV3

Va passar l’1 de febrer del 2013, set anys enrere, i aquesta setmana n’han parlat al programa Gent de Merda, que s'emet per internet. L’anècdota és la següent: la Rosa Maria de Barcelona va telefonar Els Matins per resoldre un dubte culinari. “Nosaltres tenim a casa el costum de, quan fem caldo i per Nadal, que sobre tanta cosa, fer croquetes. Jo sempre faig les croquetes amb tot talladet o trituradet, però quan les arrebosso ho faig amb ou, farina de galeta i les congelo. En faig 40 o 50 i les vaig traient quan les necessito. Aleshores les vaig fregint. Que d’entrada l’ou i la farina de galeta estiguin congelats, pot perjudicar el producte?”, va demanar. Al plató ningú sabia el que estava passant, però la cara de l’Helena Garcia Melero era un poema. Què li passava pel cap? Doncs bé, que la dona que trucava era la seva pròpia mare.

“Això és molt fort. De cop dic, però si és ella! I ara no he sentit la pregunta”, comentava Melero entre els riures dels col·laboradors. El vídeo no es podia trobar enlloc però l’arxiu de TV3 i Catalunya Ràdio l’ha recuperat a Twitter. I és divertidíssim. “La pregunta és si no es fa malbé el producte perquè està amb l’ou. Que sempre ho discutim, Maria Helena”, insistia la mare de la presentadora.

Helena Garcia Melero TV3

Helena Garcia Melero

@ArxiuTV3CR

La seqüència s’ha viralitzat a les xarxes socials en qüestió de dies, i des del 27 de febrer acumula més de 240 mil reproduccions.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat