Aquesta segona setmana de gener no podia haver començat de la millor manera a nivell televisiu. Els fans d'El Foraster vam poder tornar a gaudir novament del programa de Quim Masferrer a TV3 el passat dilluns, obrint temporada a Mura.

I aquest dijous, el programa que torna després d'uns dies de descans per festes, és una altra proposta excel·lent, de fet, ens atreviríem a dir que el millor debat televisiu que hi ha ara per ara a la graella, l'Obrim fil de Xavier Sardà i Ana Boadas a TVE al circuit català.

obrim fil

Xavier Sardà i Ana Boadas a 'Obrim fil' / TVE

I el primer tema que han triat per la seva reentré és dels que segur que porta moments impagables a plató: Madrid o Barcelona? Barcelona o Madrid? Per ser més exactes, reproduïm el que ha verbalitzat el mateix Sardà a la Gemma Nierga: "Està Madrid millor que Barcelona? Aquesta és la pregunta""En base a què?", pregunta Nierga.

Sardà ho argumenta: "Madrid sempre ha estat acomplexada respecte a Barcelona. La Barcelona del 92 tenia una potència extraordinària. No hi havia color. Això passa a molts països, entre la primera i la segona ciutat més important. Però en aquest moment sembla que estem una mica aturats".

Víctor Amela recorda les paraules de Gerard Piqué durant la presentació de la Copa Davis de tennis: "Siento envidia de Madrid, me gustaría que Barcelona estuviera a su nivel". No sabem si el central del Barça serà un dels convidats sorpresa del programa de Sardà.

De moment, però, els que auguren un debat ric seran els convidats ja confirmats: Màrius Carol, Txabi Franquesa, Marisol Galdón, Betsy Túrnez, l'expresident del Barça Joan Gaspart o l'exmarit de Susanna Griso, Carles Torras, que ja ha avançat per on aniran els trets de la seva intervenció:

També hi serà la meravellosa Laura Fa. La periodista catalana agafa l'AVE sovint pels seus compromisos professionals a la capital espanyola, especialment, al plató de Sálvame, on sovint ha de fer front els atacs que rep per ser catalanista i independentista.

Probablement, haver d'aguantar les faltes de respecte de Kiko Matamoros i companyia serien el pitjor que té Madrid per ella. Però, i el millor? Fa sorprèn els seus seguidors reconeixent les dues coses boníssimes que té Madrid.

laura  fa 235749712 270804318183924 5127969866825610093 n

Laura Fa, a Madrid / @laura_fa

"D'entrada, sortir de festa. A Madrid és tots els dies de la setmana, quan vulguis, a totes hores i amb tota la varietat possible". Fins aquí, no ens estranya. El que sorprèn més, però, és la segona cosa que destaca de Madrid... l'aigua.

"La segona cosa superbona que té Madrid és l'aigua de l'aixeta, que a part que es pot beure, el cabell et queda més net que a cap altre lloc del planeta"... Una Laura Fa que, això sí, pregona també les bondats de Barcelona: "passejar, anar de restaurants, el clima, la platja, la gent, que som una mica menys plastes que allà, que tot els hi afecta":

Caldrà fer-li cas. Una de les moltes coses genials que té la Laura és, sens dubte, els seus cabells.

Això sí, potser a Madrid et queden els cabells ben nets en rentar-te'ls. El que no pot amagar, però, l'aigua de Madrid, és la caspa que hi ha a segons quins platós i quines televisions de la ciutat. No així al magnífic Obrim fil. L'única pega? L'horari. Comença quan passin deu minuts de la mitjanit. Però pagarà la pena.