Ja tocava. Érem molts els fans d'El Foraster que no vèiem l'hora perquè tornés a la graella de TV3 un dels programes més emblemàtics, estimats i seguits pel públic català. Però finalment, l'espera ha pagat la pena.

Nova temporada, nous carrerons, nous pobles per descobrir  i sobretot, sobretot, noves persones que conèixer, la veritable essència d'un programa meravellós.

el foraster

elforastertv3 271520987 1366328207160796 7779102265779750602 n

Quim Masferrer, torna 'El Foraster' a TV3, estrenant temporada a Mura

Quim Masferrer ja tenia ganes de tornar a voltar pel país i conèixer les històries singulars i úniques que li explica la bona gent del país. I per començar temporada, aquest dilluns se'n ha anat cap a Mura, a la comarca del Bages. 220 habitants. Un indret turístic que no ha perdut la seva essència, un poble preciós que avui rebrà El foraster amb els braços oberts.

Com diuen al mateix programa, "tornem i obrim temporada al poble de Mura on ens "enaMURArem" en menys de 48 hores!  Demanem perdó per l'acudit. No tornarà a passar. O sí".

El compte de Twitter del programa, però, just després d'aquest missatge, n'escriu un altre rectificant l'hora. Perquè malauradament el primer programa d'aquesta nova temporada no s'estrenarà quan passin cinc minuts de les deu del vespre, després del TN, sinó una miqueta més tard, a tres quarts d'onze.

Abans, com ja ve sent habitual des de fa unes setmanes, s'emet l'APM? que ha passat als dilluns. Però això què implica? Que El Foraster ja no s'emeti en prime time, sinó una mica més tard. 

el foraster anunci

Immediatament, molts espectadors lamenten la decisió. Fer la graella d'una cadena no ha de ser fàcil. Però el que sembla de calaix és que les propostes més familiars d'una cadena, els programes que poden veure des de l'avi fins al net, i que sovint, provoquen somriures, s'haurien d'emetre en un horari més adequat.

Que l'APM? s'ha de veure després del TN n'estem absolutament d'acord. Però El Foraster també. Per això, quan el bo d'en Quim Masferrer ha fet l'anunci a les xarxes socials, bona part dels seus seguidors li ha fet la mateixa reflexió:

tuits foraster 

S'entenen les queixes. Senyal que el públic català tenia ganes de El Foraster i de noves històries i racons per descobrir de la nostra meravellosa geografia. 

Suposem que la decisió ha estat pensada, però molts no entenen com han d'esperar fins tan tard per veure Masferrer pels carrers de Mura obrint temporada. Segur, però, que tot i l'horari, els fidels allà hi serem, i més, en una temporada que, segons la pròpia directora del programa, "Avui per fi torna @elforasterTV3 amb una nova temporada que, malgrat la pandèmia, hem pogut disfrutar com mai gràcies a un equip espectacular i a uns pobles fantàstics que ens han rebut amb els braços oberts. Gràcies per tot al millor equip i sobretot, gràcies".

Ja ho saben, avui, a les 22.45, torna El Foraster.