Kate Moss, què li ha passat. Era una de les icones d'aquell Londres que tothom somia viure, el de la nit, els Night Clubs, les discoteques (i drogues) de disseny, la gent guapa, elegant, sofisticada, parlant un anglès meravellós... Aquella Kate Moss ja no existeix. La top model farà 50 anys el 2024 i va fer-se cèlebre amb la seva foto de portada (amb el titular "Cocaine Kate") consumint cocaïna al backstage d'una desfilada. Ara sembla que és el tabac el que la mata. En unes fotos de dilluns surt arrugada, decrèpita, amb la boca morta, dents grogues i mirada cansada amb una cigarreta a la mà. És una foto que podria aparèixer a les capses de tabac amb la frase aquella de "Fumar mata" oi "Fumar obstruye las arterias". Com era i com és ara:

Kate Moss 2022 GTRES
Kate Moss 2022, GTRES
Kate Moss Mal aspecto GTRES
Kate Moss 2023, GTRES

Kate Moss dilluns passat fotografiada fumant fora d'un restaurant, a Londres. I, d'acord amb els tabloides, llueix dents grisenques mentre sosté una cigarreta entre els dits, i la seva cara plena d'arrugues. Especialment, als ulls i l'àrea de la boca, causades per la seva addicció a la nicotina. New York Post titulava "Kate Moss i el tabaquisme: fumar et pot arruinar el look". Les fotos són esfereïdores:

Kate Moss decrèpita 2023 GTRES
Kate Moss decrèpita 2023 GTRES
Kate Moss Mal aspecto GTRES
Kate Moss Mal aspecto GTRES

Kate Moss passava per ser l'única top model mundial que es manté al cim dècades després de començar. Claudia Schiffer, Naomi Cambell o Cindy Crawford han passat a l'oblit i ja no protagonitzen campanyes publicitàries mentre la britànica segueix sent una estrella. Serà per les portades als tabloides anglesos que la fotografiaven esnifant cocaïna però la seva cara no s'esborra i segueix sent requerida.

Algunes models acusen els modistes de fer-les passar gana per encabir-les en vestits impossibles. Talles petites que exigeixen evitar ingerir aliments i substituir-los per altres consumicions. Kate Moss s'ha rescabalat menjant, bevent i fumant el que vol. Estava més fotogènica no tan prima i xuclada com ara com en unes fotos a la platja de Saint Tropez, a França, on se la veia amb panxeta d'allò més natural.

kate moss platja gtres

kate moss panxa GTRES

Kate Moss fa temps a la platja GTRES

Els anys 90 van ser l'època daurada de les top models: mai una senyora havia cobrat 100 vegades més que un senyor fent el mateix: desfilar per una passarel·la. Era de justícia, cap altra persona venia milers de pots de colònia només posant-hi la seva cara. Moltes van voler arribar al cim però les quatre grans eren Claudia SchifferNaomi Cambell, Cindy Crawford i la més rarota, terrestre i esbojarrada, Kate Moss. La britànica era la típica veïna guapíssima i amant dels excessos. Els tabloides es van forrar fotografiant-la en portada: èbria, escabellada o directament consumint coca. Mític Va sobreviure a tot això i segueix sent una diva, però desmillorada. No pels anys, sinó per les consumicions. Kate Moss és encara una icona de la moda. Tota roba que es posa és un èxit. El look d'anglesa trapella, borratxa, nòvia de rockers, divorciada diferents cops i divertida és una combinació explosiva. I ven. Ara però només serveix per anuncis de tabac.