Les top models dels anys 90 segueixen insuperades. Totes les gran marques de moda exigeixen les millors models de passarel·la i pagaven xifres astronòmiques per assegurar-se les portades de diaris i revistes. Una cara famosa assegurava publicitat per un vestit i una marca. Claudia Schiffer, Elle McPherson, Cindy Crawford, Helen Christensen i la deesa de fusta, la gran Naomi Campbell. Una icona de la moda i de la igualtat de races. Mai fins aleshores una model africana, senegalesa, havia estat tan valorada per marques que s'acostumen a consumir al Primer Món i per persones de raça blanca amb alt poder adquisitiu. Cambell va fer història trencant barreres i segueix sent recordada, però la recorden d'una manera diferent, més jove, en la seva esplendor. Ara uns paparazzi la retraten sense photoshop i mostrant panxeta, com qualsevol dona de 52 anys. Segueix sent guapíssima, i canviada, com tothom 30 anys després:

NAOMI CAMPBELL ABANS

Naomi Cambell GTRES
Naomi Campbell GTRES

NAOMI CAMPBELL MOLT CANVIADA 2022

Naomi Cambell 2022 gtres
Naomi Campbell 2022 gtres
DL u520627 022
Naomi Campbell fora de la catifa vermella, GTRES

La nova Naomi Campbell no només està irreconeixible de cara, amb uns pòmuls marcats que semblen operats, sinó que ja no llueix la seva característica primor i esveltesa. Amb texans, top i el melic a l'aire sembla més normal, més humana. Una prova que tots som iguals, fins i tot una top model envelleix. La clau és trobar-se bé amb un mateix i estar sana. Com la Campbell. Altres estan més desafavorides.

​Helen Christensen i Elle Mc Pherson, així són ara:

Helena Christensen ha canviat molt. D'entre tota la colla de top models dels 90 és la que millor ha acceptat el pas del temps. La model danesa, cèlebre per desfilar per Victoria's Secret, s'ha negat a passar per la dictadura del bisturí i ha eludit semblar una altra persona com els ha passat a Elle Macpherson o Linda Evangelista. Christensen va néixer a Copenhaguen fa 53 anys i com tots els danesos i daneses, és guapa fins a dir prou. Fotogènica, amb l'exotisme de no ser rossa en un país nòrdic. Nascuda de la barreja, és com surten els humans més atractius: pare danès, mare peruana. Així ha evolucionat:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena (@helenachristensen)

HC

Helena Christensen top model GTRES

Helena Christensen a Nova York/ GTRES

Els paparazzi han retratat l'extop model a la ciutat on resideix, Nova York, passejant i vestida amb roba lleugera però no de luxe, com la de les passarel·les. Senzilla, amb la cara rentada, sense ni una engruna de maquillatge ni de l'eyeliner que la caracteritzava i li destacava els ullarros verds. La foto de Helena apareix poc després que reaparegui una altra top, aquesta sí molt operada: Elle Macpherson. L'australiana era i és una meravella de la biologia i una gran professional en el món de la publicitat i les desfilades, però per mantenir-se sense arrugues prop dels 60 s'ha arriscat a fer-se uns retocs i ja no és una dona jove sinó una dona operada, com la de tants homes i dones que passen pel bisturí, des de Tom Cruise a Letizia Ortiz. Cadascú ho gestiona com pot. 

ELLE MACPHERSON ALS 40:

elle macpherson joven gtres

Elle Macpherson de jove/GTRES

ELLE MACPHERSON ALS 58:

ELLE MACPHERSON 2022 gtres

Elle Macpherson aquest 2022/ GTRES

Está entre Makoke y Angie Cárdenas. Naomi, Helena, Elle... meravelles de la naturalesa que segueixen copant interès. Abans per com eren, ara per com són: imponents