'Polònia' no podia deixar passar el darrer xou de Josep Bou, regidor del PP a Barcelona, durant la manifestació unionista pel dia de la Constitució a Barcelona. El forner i polític de dotze cognoms catalans, i el que més vegades per minut pot cridar 'viva España', s'ha convertit en una mena d'espectacle itinerant i esbojarrat: allà on hi va, les rialles estan assegurades. És una estrella, i al PP català ho saben. De fet, ja l'han començat a rendibilitzar, segons el programa satíric. Les coses no van gaire bé per la seu del carrer del Comte d'Urgell, i a falta de nous afiliats, de representació a les institucions i de popularitat pel seu projecte polític, han decidit explotar la vessant tragicòmica del seu saltimbanqui favorit. Perquè, no s'equivoquin: l'ensorrament popular afecta al cor dels conservadors espanyols, però a la butxaca (o la caixa 'b'), també.

Polònia Josep Bou saltimbanqui TV3

Polònia Josep Bou saltimbanqui TV3

L'espaterrant relat és aquest: Un home es presenta a les oficines del partit. Els dos membres que són a la seu al·lucinen. Un nou pepero truca la porta? No, ni molt menys. És un 'perico' que assegura que ja té suficient càstig amb la seva passió futbolera, com per pujar a un vaixell a la deriva com el del PP. Ara bé, l'home, pare d'un nen, sí que vol 'aportar' a les arques de la gavina, llogant al saltimbanqui, bomber i orador més famós de Barcelona. És l'aniversari de la criatura, que se sap de memòria les peripècies de Bou, i el vol a la festa com a animador infantil. Els populars tenen un fugaç atac d'orgull i rebutgen la proposta. Però és això, una reacció fugaç, perquè Bou acaba llogat i fent de les seves a la 'party'. "Tentempiéeeeee si eres españoooool". El gag és memorable, sobretot el moment de donar-li els regals dels amics de l'infant. Donar? Més aviat, llançar-los embogit, fins que és el seu torn i deixa una frase per a la història: "Jo no te n'he portat cap, perquè el millor regal que et poden fer és ser català i espanyoooool", crida posseït, sacsejant l'homenatjat. 

Polònia Josep Bou bomber TV3

Polònia Josep Bou bomber TV3

No podia faltar l'altra gran faceta de Bou: la de bomber. "Fuego, foc! Tranquilos, que jo l'apago!". Pare i fill el miren al·lucinats. "El millor dia de la meva vida", li agraeix al pare. "I el seu també, fill. El seu també". Bravo.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat