Josep Bou, el showman que ha fitxat el PP com a candidat a l'alcaldia de Barcelona, va protagonitzar un "minut d'or" memorable per tancar la seva participació al debat electoral de TV3. Memorable per ridícul, anacrònic i "casposet", però també per hilarant. I és que si una cosa li podem reconèixer al bomber Bou és la seva capacitat per l'humor, fins i tot sense voler-ho. El seu estil desfasat i atropellat és, en sí mateix, una caricatura. Això, afegit a la seva nostàlgia per èpoques passades, com va quedar demostrat en el document d'afiliació a un partit d'ultradreta o quan demana desfilades militars diàries a Barcelona, el converteixen en un hit amb potes. 

Josep Bou viva España Debat TV3

TV3

El millor exemple de la capacitat de Bou per fer-nos petar de riure (i sovint de fàstic) va tenir lloc a les acaballes del debat. El que es coneix com el minut d'or, on els candidats intenten, alguns desesperadament, convèncer els potencials votants. En Josep tenia una arma secreta, molt secreta: La pedra filosofal, però a la inversa. És a dir, que va convertir "l'or" de la seva intervenció en plom. El més adient per a un partit que s'enfonsa cada dia més. Després de 2 hores llargues d'intervencions en català, el forner de Vic espremia la trobada electoral per dirigir-se al públic... en castellà. Un castellà que déu-n'hi-do, per cert. Va fer exactament el contrari que el candidat del seu partit a les europees, Esteban González Pons, durant el debat a la mateixa TV3. "Los barceloneses están sufriendo, nos quieren separar, bla bla bla". Només era l'aperitiu de la traca final.

Debat TV3

TV3

I quina traca. Hem de votar Bou perquè ell ens portarà "una Barcelona libre de populismos, de separatismos, libre de manteros, de narcotráficos (sic) y libre de okupas". Ok. Què més? "Quiero una Barcelona con alquiler social, con movilidad y sosteniblidad, con turismo, empresas y trabajadores". Ha dit "trabajadores", oi? Deu ser que la política l'ha allunyat definitivament de la realitat. I bé, Josep? Alguna cosa més? "¡Y el busto del rey en el salón, en el salón de plenos del Ayuntamiento de Barcelona!" Eeeepa! Per fi algú parla de les veritables preocupacions del barcelonins! Fe-li-pe! Fe-li-pe! Però callin, que encara queda el millor: "¡Por una Barcelona de todos y para todos! Visca Barcelona, Visca Catalunya... (pausa dramàtica i ganyota de fatxa recalcitrant) ¡Viva España!". 

¡Viva, viva! Ja ho tens, Josep. Potser aconsegueixes els pitjors resultats de la història del PP a Barcelona, però al menys sempre podràs presumir amb els teus companys de domino d'haver estat un dels "valents" en cridar un vivaspaña a TV3, la cova dels indepes. Això sí, vigila amb l'ímpetu, que t'ha anat de ben poc aixecar el braç dret per saludar a la teva colla de "demòcrates" de Fuerza Nueva. "La cabra (o el Bou, en aquest cas) siempre tira al monte"   

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat