Recorden una de les frases més famoses de la pel·lícula Ocho apellidos vascos, on el personatge de Dani Rovira, qüestionat davant el seu sogre Karra Elejalde, enumera els 8 cognoms bascos que té? "Tengo muchos apellidos, y muy largos... con "kas"..., muchas...: Antxon Gabilondo, Urdangarin, Zubizarreta, Arguiñano, y por parte de ama, Igartiburu, Erentxun, Otegui... y Clemente".

ocho apellidos

"Ocho apellidos vascos"

Doncs ara el candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PP, Josep Bou, ha fet la seva particular versió de "Doce apellidos catalanes": "Yo me llamo Josep Bou... i Vila i Costa i Font i Barceló i Fontarnau i Pujals i Sendra i Soler i Berenguer i Solà i Puigdesens... ¡¡Yo soy catalán!!".

josep bou candidat pp barcelona acn

ACN

Qui és la cara menys mediàtica dels candidats a l'alcaldia de Barcelona es va presentar en societat aquest cap de setmana, amb un discurs abraonat on, a crits i gesticulant molt, proclamava als quatre vents que ell és "Catalán, catalán como vosotros y como lo es el Partido Popular". Escalador en les seves estones d'oci, si arriba al balcó de l'ajuntament diu que arrencarà el cartell de "Llibertat presos polítics" i els llaços grocs: "Yo soy profesor de escalada y, si soy alcalde, yo mismo me subiré ahí arriba, bajaré rapelando y arrancaré ese letrero y ese lazo". A més, va reivindicar, amb un volum de decibels important, que "¡¡¡Vamos a hacer el pesebre, y colocaremos el caganer, y vamos a fer cagar el tió, y vamos de la mano a hacer ese baile, la nostra sardana, y cantaremos '¿Què li darem al noi de la mare? Panses i figues, anous i olives i mel i matò!!!".

No sabem què li darem al noi de la mare ni què li van donar a Bou per esmorzar, però el vídeo amb els greatest hits de Bou en l'acte en què tenia, en primera fila, al líder del seu partit, Pablo Casado, i a la diputada al Parlament de Catalunya Andrea Levy, no ha passat desapercebut. Un tuitaire, aprofitant aquestes imatges, s'ha mostrat cofoi amb un gest de la política durant "l'apassionada" exposició de Bou: "La cara d'Andrea Levy em convalida la independència".

Un irònic tuit que ha provocat que ràpidament, la xarxa hagi anat a buscar el segon que puntualitza aquest tuit i la cara de la vicesecretària d'estudis i programes del Partit Popular, donant peu a un allau de comentaris i memes. Fins i tot, hi ha qui s'ha fixat en el foulard que duia:

Hi ha qui va vaticinar que Bou donaria més material humorístic a Polònia, Està passant o a la xarxa que no pas Xavier Garcia Albiol. De moment, Andrea Levy n'ha estat la primera en adonar-se.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat