Jorge Javier Vázquez n'està tip del procés. Si per ell fos, es canviava ara mateix amb Lara Álvarez i se n'anava a la Palapa, a Hondures, a lluir moreno, amb tal que no li preguntin més sobre què n'opina de Catalunya i Espanya. Per què? Perquè arriba un moment en que "ya no sabes qué opinar sobre el tema... O sí sabes, pero no tienes nada claro porque con tanta desinformación te encuentras perdido, sin rumbo, en el lodo". Són paraules a la revista Lecturas.

jorge javier seriós  GTRES

Gtres

La política catalana es troba en un atzucac buscant president. I JJ va cridant sálvame a qui el vulgui ajudar. Però no a resoldre la investidura. Sinó a que li diguin què dir o què pensar. Però des de dissabte el presentador de Supervivientes està feliç. Aquell dia va veure Rosa Maria Sardà a la mani de Societat Civil Catalana i va veure la llum. Ella és el camí. L'oracle a seguir: "Tienes que recurrir a gente a la que respetas para que te ayuden a posicionarte. Y en ese aspecto, me pongo al lado de todo lo que diga Rosa Maria Sardá". Jorge Javier, doncs, encantat amb la frase de la Sardà a Rajoy i el govern català: "¡Dejen de jugar a ver quién la tiene más larga!"

rosa maria sardà manifestació scc   RL

Roberto Lázaro

Un discurs que va sulfurar Pilar Rahola a RAC1, en una encesa tertúlia amb Xavier Sardà, i avergonyir l'escriptor Suso de Toro, però que va captivar el periodista de Badalona: "Aparte de ser una actriz inconmensurable, es una intelectual, una mujer culta, vivida, con experiencia. Es un referente, también en esto que llaman los cursis 'la universidad de la vida'". Doncs a "Primer de Procés", Vázquez li agafa els apunts a l'actriu i se'ls fotocopia: "Yo, que soy un lerdo al lado de la Sardà, opinaré lo que ella opine sobre el procés". Amb una petició en veu alta: "Que no me pregunten más sobre el tema. Me remito a lo que piense una mujer tan válida y capacitada como Rosa María Sardà".

sarda i iceta 

Roberto Lázaro

No sabem si continuarà tenint el company de pancarta de la Sardà entre els seus referents ideològics. Entrevistat a El Programa de Ana Rosa va revelar els seus múltiples vots: ara que viu a Madrid vota a Manuela Carmena, a les municipals de Barcelona votaria Ada Colau però el 21-D no volia votar Xavier Doménech sinó Miquel Iceta. Fins i tot, va tallar amb el seu nòvio pel procés. Potser si la Sardà hagués fet el míting abans de la ruptura, Jorge Javier hauria pogut salvar la parella.

Jorge Javier Vazquez i novio  GTRES

Gtres

De moment, doncs, mutis sobre les relacions Catalunya-Espanya. Si al programa que presenta ja hem vist tortugues agressives, caigudes i agressions, al procés també hi ha hagut caigudes de candidats per governar la Generalitatagressions a les llibertats amb els presos polítics. Només falten tortugues agressives. Però algú hi haurà a la dreta rància amb cara de rèptil. No sabem què en pensa la Sardà sobre els participants de Supervivientes. Però si li diu a Jorge Javier que el Maestro Joao o Logan Sampedro serien excel·lents candidats a la Generalitat de Catalunya, segur que ell els votaria. Per alguna cosa opinaré lo que opine ella.