El presentador català més influent no és Ustrell, ni Cruanyes, ni Cuní. A qui segueixen més en TV i xarxes és Jorge Javier Vázquez i està empadronat a Madrid. D'ençà que va dir que si visqués a Barcelona votaria Ada Colau s'ha especulat sobre quin és el seu partit polític. Avui ha trencat la incògnita a El Programa de Ana Rosa. L'han entrevistat i ha revelat els seus múltiples vots: ara que viu a Madrid vota a Manuela Carmena, a les municipals de Barcelona votaria Ada Colau però el 21-D no votaria a Xavier Doménech sinó a Miquel Iceta. I per tancar l'embolic, revela que li té tanta aversió a Rajoy, "que sempre diu que no, com un pare repressiu" que ha reconegut que "si tingués 20 anys i visqués a Catalunya Rajoy m'hauria convertit en independentista". Rebla el clau afegint "El més allunyat de la meva vida seria Rajoy". Ana Rosa gairebé es desmaia.

El problema de votar Iceta és que no coincideix ben bé amb el que vol Vázquez: "No soy independentista pero quiero un referéndum". Iceta de referèndum ni parlar-ne. Coincidiran en altres aspectes però no en aquest. Ana Rosa, sense sortir del seu esglai, li treu el papu: "Piensas como Pablo Iglesias" y ell respon "¡Qué horror!". El que més ha cridat l'atenció ha estat que, com assegura Arrimadas, el procés trenca parelles. No la de la líder de C's, el marit de la qual era diputat de CDC, però sí la de Jorge Javier i el seu nòvio Paco, que és tarragoní. En 10 anys de relació han tallat un munt de cops però en una ocasió la ruptura va ser "per l'assumpte català". Si Jorge vota PSC, què votarà Paco? O PP o ERC. 

jorje  Telecinco

Telecinco

Jorge promocionava la final i el final de Gran Hermano. Sap que l'última xifra d'audiència serà la més recordada d'un any que ha estat un absolut fracàs. Però va fent amics a Espanya. Quan s'ha fet indepe retroactivament una tertuliana li ha dit: "Hombre no, antes de Ciudadanos". I ell ha insistit "No, no, independentista". Per acabar esmentant a Ana Rosa un altre dimoni dels unionistes. Jorge Javier ha dit: "A mí Rufián me cae bien, es un chico divertido” Potser després d'aquesta entrevista i d'aquest any de GH el que s'haurà d'independitzar de Tele 5 és ell.