Ja és aquí una nova edició de Supervivientes. 16 famosos han posat rumb cap a Hondures per demostrar que poden sobreviure tres mesos en una illa deserta alimentant-se només d’allò que pesquin o recol·lectin.

L’illa dels famosos és un dels realities que més audiència congrega any rere any, i si una cosa funciona, per què canviar-la? Aquesta sembla ser la filosofia que han seguit els guionistes, ja que la primera gala va ser gairebé idèntica a la de l’última temporada. I els hi ha sortit bé, congregant tres milions de persones i fent un espectacular 26,2% a Espanya.

Jorge Javier Vázquez va posar-se al capdavant un any més, fent connexions en directe amb Lara Álvarez -qui informarà de l’actualitat des d’allà- i tenint en Sandra Barneda la presentadora dels debats de diumenge. La trobada dels catalans era molt morbosa, esperant tots que Jorge li preguntés pel compromís amb Nagore. I ho va fer, però ella va tirar pilotes fora.

Però repassem els millors moments de la gala. El primer retret que se li pot fer a Jorge Javier és el d’intentar des del principi fer mala sang. A plató comptarà cada setmana amb Chabelita Pantoja i Alejandro Albalá, exparella que no es porta gens bé i que coincideixen en anar a defensar les noves parelles que tenen -els quals concursen a Supervivientes-. I això sembla entusiasmar al presentador. De fet, abans de parlar amb els seus concursants, fins i tot, ja estava provocant perquè hi hagués tensió a plató i la parella es discutís. I vaja si ho va aconseguir. Mentre Alejandro assegurava que creia que ella seguia enamorada d’ell, Chabelita li recriminava tenir parat el procés de divorci. Una guerra oberta més pròpia de Sálvame que de Supervivientes, i que va acabar amb Jorge convidant-los a fer un Deluxe i parlar-ne allà.

chabelita i alejandro  supervivientes

Després d’aquesta distracció inicial, Jorge va donar pas a l’illa, connectant amb els concursants. El moment més conegut i que més expectació genera és l’arribada dels nois, i és que ho han de fer saltant des d’un helicòpter al mar i nedant fins a la platja.

Cada any hi ha caigudes més aparatoses, i totes les mirades se centren en examinar com cau a l’aigua cadascú. La protagonista va ser Sofía Suescun, guanyadora de Gran Hermano, en adonar-se que tenia vertigen i estar a punt de no saltar. La resta de companys, per això, van fer-ho força bé. Molt millor que en edicions anteriors.

supervivientes sofia suescun

Un cop tots a terra ferma, s’havien de formar els equips. Seguint amb la tònica de les últimes edicions, el grup es divideix en dos i es reparteixen l’illa: un equip va a la part més salvatge amb menys comoditats, i l’altre a la platja bona amb més peixos.

Doncs bé, si per alguna cosa es diferenciarà aquesta edició, és que els equips han quedat molt desequilibrats. El Maestro Joao va ser escollit com a líder d’un dels grups, i va acabar formant un equip molt més dèbil que el que va formar Logan Sampedro, míster Espanya i orgullós guanyador del surrealista concurs de cerca d’or a rius, qui es va rodejar dels nois joves i més forts.

Caigudes 

Per tal d’escollir a quin equip li tocava la platja bona, van fer una competició que va acabar sent molt accidentada. Consistia en un joc per parelles en el qual havien de tirar-se per una tirolina, caure en una piscina de fang, trobar una anella daurada i recollir un peluix abans que el rival.

Va començar amb una exhibició de l’actriu argentina Romina Malaspina, qui va demostrar que l’equip dels dolents tenia esperances. Però que ella guanyés el duel no va servir de massa, perquè van acabar quedant-se amb la platja salvatge amb menys comoditats.

Una situació a la qual van arribar després de dues aparatoses caigudes. La primera, amb Raquel Mosquera caient des de la tirolina, espantant molt en poder haver-se fet molt de mal. Però és que a Saray Montoya va passar-li el mateix, caient de la mateixa manera. Per sort, cap de les dues va fer-se res greu i el concurs va poder reprendre’s. 

I d’aquí, a mostrar una broma que podria haver acabat molt malament. El cantant Francisco va agafar una tortuga que va trobar a l’illa i va apropar-li a María Jesús Ruiz quan estava descansant en una hamaca. La sorpresa va ser majúscula quan la tortuga va mossegar el braç de la model, havent d’anar al metge. 

Nominacions

La primera gala va acabar amb les nominacions, estant Saray Montoya, Mayte Zaldívar, Isabel Castell i Melissa Vargas a la corda fluixa. Qui abandonarà primer el concurs?